Η Αυστρία είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά και όχι αδίκως! Εκεί οι άνθρωποι ξέρουν να γιορτάζουν και να… διατηρούν το κλίμα περισσότερο από όλους μας!


Η εορταστική περίοδος στην Αυστρία ξεκινάει την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου και τελειώνει επίσημα στις 2 Φεβρουαρίου παρακαλώ! Τα παιδιά μάλιστα δε χρειάζεται να περιμένουν μέχρι την Πρωτοχρονιά για να λάβουν τα δώρα τους από τον Άγιο Βασίλη –ή πιο σωστά από τον Άγιο Νικόλαο-, αφού τα ανοίγουν στις 6 Δεκεμβρίου!

Η πρωτεύουσα της Αυστρίας, Βιέννη, το γραφικό Σάλτσμπουργκ αλλά και άλλες πόλεις φωταγωγούνται σε βαθμό που δύσκολα περιγράφει κανείς. Τα εντυπωσιακά κτίρια “ντύνονται” γιορτινά και οι δρόμοι μετατρέπονται σε ένα τεράστιο πανηγύρι, γεμάτο τουρίστες από όλον τον κόσμο. Οι μουσικές που ακούγονται περιλαμβάνουν Μότσαρτ, Σούμπερτ, Στράους και τα κάλαντα γίνονται η πιο ευχάριστη μελωδία για τα αυτιά μικρών και μεγάλων.

Στους δρόμους οι άνθρωποι γεύονται ζεστό κρασάκι, ψητές πατάτες και κάστανα, από τους πάγκους που έχουν στηθεί, ενώ οι βιτρίνες των καταστημάτων είναι κάτι περισσότερο από εορταστικές και εντυπωσιακές.

Ένα από τα πιο χαριτωμένα έθιμα των Αυστριακών για την Πρωτοχρονιά είναι η παρασκευή γλυκών με τη μορφή γλυκύτατων γουρουνιών. Ο συμβολισμός τους είναι ο εξής: Καθώς η Πρωτοχρονιά είναι η αρχή και το νέο ξεκίνημα και εφόσον τα γουρουνάκια είναι ζώα που δεν μπορούν να στρέψουν το κεφαλάκι τους προς τα πίσω, το μήνυμα είναι “πάμε μπροστά, κοιτάμε μόνο το μέλλον και όχι το παρελθόν”. Αν τύχει, λοιπόν, να βρεθείτε στη Βιέννη στις γιορτές, θυμηθείτε γιατί τα συμπαθέστατα ζωάκια φιγουράρουν στις βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων και μη διστάσετε να τα δοκιμάσετε, παράλληλα βεβαίως με βιεννέζικη σοκολάτα και άλλα γλυκά.

Το αλπικό τοπίο και τα χιονοδρομικά κέντρα της Αυστρίας δε θέλουν ιδιαίτερες συστάσεις και είναι ένας ακόμα λόγος για να επισκεφτεί κανείς τη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης, που ξέρει να γιορτάζει το χειμώνα και τα Χριστούγεννα καλύτερα απ’ όλους…

Διαβάστηκε 231 φορές