Επισκεφθείτε τα ΟΡΒΙΕΤΟ – CASTELLI ROMANI, επίσκεψη στα Μουσεία του Βατικανού το παρεκκλήσιο του Αποστολικού Παλατίου, επίσημης κατοικίας του Πάπα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και πολλά άλλα. Ελκυστικό πακέτο, τηλεφωνήστε μας.

 

22,23,26,29,30/12 & 2,3/01 Διάρκεια   5 Ημέρες  Τιμή  από 495,00 € 

Πρόγραμμα Εκδρομής

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για τη Ρώμη με την AEGEAN AIRLINES ή την ALITALIA. Άφιξη και πρώτη μας επίσκεψη στις κατακόμβες το Αγ. Καλλίστου. Συνεχίζουμε για την εκκλησία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Θα δούμε την πλατεία που σχεδίασε ο Μπερνίνι, το μπαλκόνι που ο Πάπας ευλογεί τους πιστούς, την πλατεία Βενετίας, το Παλάτσο Βιτοριάνο που είναι και ο άγνωστος στρατιώτης της Ιταλίας, το Παλάτσο Βενέτσια, το μπαλκόνι της Λετίτσια, μητέρας του Ναπολέων Βοναπάρτη. Θα περάσουμε κάτω από το Καπιτώλιο, μέσα από το δρόμο των Ρωμαϊκών αγορών, τον ιππόδρομο, τον λόφο του Παλατίνου, τις θέρμες του αυτοκράτορα Καρακάλα, την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου και ολοκληρώνουμε την ξενάγηση μας με το Κολοσσαίο. Τακτοποίηση στο πολυτελές ξενοδοχείο MARRIOTT GRAND FLORA 4*
sup (www.marriott.com ) ένα κομψό νεοκλασικό κτήριο δίπλα στους κήπους της Villa Borghese, στο τέρμα της Via Venetto ή στο CICERONE 4* ( www.hotelcicerone.com ) . Το βράδυ δυνατότητα προαιρετικού νυχτερινού γύρου της πόλης.

Μπουφέ πρόγευμα και η σημερινή μας ημέρα θα ξεκινήσει με , όπου θα δούμε τις αίθουσες των γλυπτών, των χαλιών, των παπύρων, των αυτοκρατόρων και θα καταλήξουμε στην διάσημη Καπέλα Σιστίνα, το παρεκκλήσιο του Αποστολικού Παλατίου, επίσημης κατοικίας του Πάπα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας του οποίου η οροφή ζωγραφίστηκε από τον Μιχαήλ-Άγγελο. Ακολουθεί επίσκεψη στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, όπου βρίσκεται η Βασιλική του Αγίου Πέτρου (η μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου). Θα ξεναγηθούμε στην εκκλησία και θα δούμε την θεσπέσια κατασκευή του Μιχαήλ Αγγέλου, την περίφημη Πιετά και τον μπρούτζινο τεράστιο άμβωνα του Μπερνίνι.

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το Ορβιέτο μια μεσαιωνική πόλη και δήμος της νοτιοδυτικής Ούμπρια, στην κεντρική Ιταλία. Είναι γνωστό και ως ο «κρυµµένος θησαυρός της Ούµπριας», χτισµένο σε ένα από τα πιο δραµατικά σκηνικά της Ιταλίας, αφού τα κτίριά του βρίσκονται πάνω σε τραχείς βράχους ηφαιστειακής τέφρας, περιβαλλόµενα από τείχη δηµιουργηµένα από την ίδια πέτρα που ονοµάζεται «tufa». Ελεύθερος χρόνος επίσκεψη στο εκπτωτικό χωριό Castelli Romani όπου μπορείτε να πραγματοποιήσετε αγορές επώνυμων ειδών με έκπτωση ως 70%.

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την προαιρετική εκδρομή στη Φλωρεντία ( έξοδα ατομικά ) . Θα γνωρίσουμε μέσα από την ξενάγηση μας μια από τις θρυλικότερες πόλεις της Ιταλίας. Θα δούμε το Ντουόμο, το Βαπτιστήριο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε, την Πόντε Βέκιο και την Πιάτσα ντε λα Σινιορία που είναι και τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Το απόγευμα ελεύθερο για να χαρείτε την πόλη όπως εσείς επιθυμείτε ή για να κάνετε τα ψώνια σας από τη φημισμένη αγορά της.

Μπουφέ πρόγευμα και ελεύθερος χρόνος μέχρι τη μεταφορά στο αεροδρόμιο για τη πτήση για Αθήνα.

Tιμοκατάλογος

   5 ΗΜΕΡΕΣ
22,23,26,29,30 Δεκεμβρίου & 2,3 Ιανουαρίου
Τιμή κατ’ άτομο 

CICERONE 4*

MARRIOTT GRAND FLORA 4*

 Δίκλινο 495€ 625€
 3ο άτ. έως 12 ετών 345€ 575€
 Μονόκλινο 625€ 945€

Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων € 150.
Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη € 70 και από άλλες πόλεις € 140 με την AEGEAN. ( αναλόγως με τη διαθεσιμότητα )

Παροχές

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

• Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ με την AEGEAN ή την ALITALIA 
• Τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας 
• Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
• Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο 
Ξενάγηση της πόλης της Ρώμης & Κατακόμβες 
• Ξενάγηση στα Μουσεία του Βατικανού & στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου 
• Εκδρομή Ορβιέτο – εκπτωτικό χωριό Castelli Romani 
• Αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας 
• Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης και Ταξιδιωτική έως 75 ετών 
• Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων, φόροι πόλεων, check point (20€ κατ’ άτομο), είσοδοι σε μουσεία και στους επισκεπτόμενους αρχαιολογικούς χώρους & Βατικανό, ακουστικά για την ξενάγηση του Αγ. Πέτρου, αχθοφορικά και φιλοδωρήματα, Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Παρατηρήσεις

Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

 

  ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
22,23,26,29,30 Δεκεμβρίου & 2,3 Ιανουαρίου  5 μέρες