Τα Μετέωρα αποτελούν, μετά το Άγιο Όρος, το μεγαλύτερο και με συνεχή παρουσία από την εποχή της εγκατάστασης των πρώτων ασκητών μέχρι σήμερα μοναστικό σύνολο στον ελλαδικό χώρο.Ζήστε μια συναρπαστική εμπειρία σ'ένα μοναδικό πακέτο.

16/02 Διάρκεια   4 Ημέρες  Τιμή  από 250,00 € 

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η Ημέρα: Αθήνα – Λίμνη Πλαστήρα – Καλαμπάκα

 Αναχώρηση 07.30 από Αθήνα για την υπέροχη λίμνη Πλαστήρα. Σε υψόμετρο 750 μ. στα νοτιοδυτικά του Νομού Καρδίτσας, περιστοιχίζεται από 18 πανέμορφα και γραφικά χωριουδάκια. Θα περάσουμε τα χωριά Νεράιδα και Νιοχώρι για να φτάσουμε στο φράγμα και στην πλαζ του Λαμπερού, όπου εκεί θα γευτούμε τοπικές λιχουδιές και φρέσκιες ψητές πέστροφες. Θα συνεχίσουμε για την Καλαμπάκα με τα επιβλητικά Μετέωρα. Άφιξη στο νεόκτιστο (2015) Meteora Grand Hotel 4* sup., στο Καστράκι Καλαμπάκας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μέτσοβο – Πηγές Αώου – Βοβούσα

 Αμέσως μετά το πρωινό μας αναχωρούμε ίσως για τον πιο γραφικό οικισμό της Ελλάδας, το Μέτσοβο. Χτισμένο σε υψόμετρο 1.200 μ., πάνω στις πλαγιές της Πίνδου. Ένα μέρος για όλες τις εποχές του χρόνου. Θα δοκιμάσουμε τα φημισμένα τυριά και τα κρασιά της περιοχής και θα κάνουμε μια βόλτα στα μαγαζιά με τα παραδοσιακά προϊόντα. Η τεχνητή λίμνη των πηγών του Αώου σε υψόμετρο 1.300 μ. μας περιμένει να θαυμάσουμε το υπέροχο φυσικό περιβάλλον. H Bοβούσα, το βορειότερο και πιο απόμακρο από τα χωριά του Ανατολικού Ζαγορίου, μας καλωσορίζει μ’ ένα μεγάλο πέτρινο τοξωτό γεφύρι που στέκεται πάνω από τον ορμητικό Αώο από το 1748, συνδέοντας τις δύο συνοικίες εκατέρωθεν του ποταμού. Στέκει εκεί αιώνες τώρα, μακριά από τη βουή των διάσημων θερέτρων της Ηπείρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μετέωρα – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μανιταριών – Καρναβάλι Σοφάδων

Πρόγευμα και επίσκεψη στους μοναστηριακούς βράχους των Μετεώρων. Οι σχεδόν πέτρινοι βράχοι των Μετεώρων, που αγκαλιάζουν την Καλαμπάκα, είναι διατηρητέο και προστατευόμενο Μνημείο της Ανθρωπότητας από την UNESCO και η μεγαλύτερη μοναστική πολιτεία της χώρας μετά το Άγιο Όρος. Σήμερα λειτουργούν 6 μονές. Ανάβαση στο Μεγάλο Μετέωρο και στη Μονή του Αγίου Στεφάνου. Θα συνεχίσουμε για το Μουσείο της Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μανιταριών που είναι ένα μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα, σε ένα επιβλητικό κτίριο 1.100 τ.μ. Θα συνεχίσουμε για να παρακολουθήσουμε την καθιερωμένη μεγάλη παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών και το κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου, στις Αποκριάτικες εκδηλώσεις στους Σοφάδες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.


4η Ημέρα: Πύλη – Πόρτα Παναγιά – Ελάτη – Περτούλι – Αθήνα

 Πρόγευμα με πλούσιο μπουφέ. Ξεκινάμε για την Πύλη Τρικάλων. Είναι η είσοδος του φαραγγιού που οδηγεί στα ορεινά χωριά της Πίνδου. Μέσα στο χωριό κυλάει ο ποταμός Πορταϊκός, ο οποίος στη συνέχεια χύνεται στον Πηνειό. Στην όχθη του ποταμού θα συναντήσουμε τη βυζαντινή εκκλησία Πόρτα Παναγιά. Συνεχίζοντας δίπλα στο ποτάμι θα φτάσουμε στην Ελάτη, από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς του Ν. Τρικάλων. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο από 880 έως 950 μ. και φυσικά βρίσκεται μέσα στα... έλατα. Ακριβώς πάνω από το χωριό δεσπόζει το βουνό Κόζιακας, το οποίο έχει 1.900 μ. υψόμετρο. Το Περτούλι είναι ένα παραμυθένιο χωριό, χτισμένο και αυτό μέσα στα έλατα. Σιγά σιγά και γεμάτοι από υπέροχες εικόνες θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.Tιμοκατάλογος

Ξενοδοχείο

Τύπος Δωματίου

Κόστος

Φόροι

-

Triple Room

220 €

0 €

 

Double Room

250 €

0 €

 

Twin Room

250 €

0 €

 

Single Room

326 €

0 €

 

Παροχές

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Διαμονή στο νεόκτιστο Grand Meteora Hotel 4* Sup. στο Καστράκι Καλαμπάκας
 • Πρωινό και βραδινό καθημερινά (ημιδιατροφή)
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών
 • ΦΠΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Προσωπικά έξοδα 
 • O φόρος διαμονής*

Φόρος Διαμονής: Στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής του άρθρου 53 Ν . 4389/2016, ανά ημερήσια χρήση εκάστου δωματίου, που αναμένεται να εφαρμοσθεί από την 1/1/2018. Η χρέωση αναμένεται να είναι για το δωμάτιο την διανυκτέρευση: Ξενοδοχείο 3* = 1,50€ Ξενοδοχείο 4* = 3,00€ Ξενοδοχείο 5* = 4,00€
Το επιπλέον ποσό θα καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο εκάστοτε ξενοδοχείο. Αναμένουμε διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου οικονομικών, ώστε να διευκρινιστεί και ο τρόπος απόδοσης του εν λόγω φόρου. Σε περίπτωση τυχόν αλλαγής του ανωτέρω φόρου ή άλλου φόρου/τέλους, η τιμολογιακή πολιτική θα τροποποιηθεί αναλόγως.

HIGHLIGHTS:

 • Μετέωρα: σήμερα λειτουργούν μόνο έξι μοναστήρια από τα 30. Τα υπόλοιπα μοναστήρια, τα περισσότερα από τα οποία ιδρύθηκαν το 14ο αιώνα, είναι εγκαταλελειμμένα.
 • Μέτσοβο: Χτισμένο σε υψόμετρο 1.200 μ. πάνω στις πλαγιές της Πίνδου.
 • Η τεχνητή λίμνη των πηγών του Αώου βρίσκεται σε υψόμετρο 1.300 μ. ενώ η Bοβούσα είναι το βορειότερο και πιο απόμακρο από τα χωριά του Ανατολικού Ζαγορίου και μας καλωσορίζει μ’ ένα μεγάλο πέτρινο τοξωτό γεφύρι που στέκεται πάνω από τον ορμητικό Αώο από το 1748.