Ένα ελκυστικό πακέτο με μοναδικές παροχές για να περάσετε ένα αξέχαστο Πάσχα.Καλέστε μας!

5,6/04 Διάρκεια   5,6 Ημέρες  Τιμή  από 309,00 € 

Πρόγραμμα Εκδρομής

Μ.Πέμπτη - Αθήνα - Μετέωρα - Καστοριά

Αναχώρηση στις 07:00 το πρωί από Αθήνα για να φτάσουμε στα θεόρατα βράχια των Μετεώρων. Τα Μετέωρα αποτελούν, μετά το Άγιο Όρος, το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα μοναστικό σύνολο στον ελλαδικό χώρο. Από τις ιστορικές μαρτυρίες συμπεραίνουμε ότι οι μονές των Μετεώρων ήταν στο σύνολό τους τριάντα. Από τις τριάντα αυτές μονές οι έξι λειτουργούν έως σήμερα και δέχονται πλήθος προσκυνητών. Υπάρχουν όμως και πολλά μικρότερα μοναστήρια εγκαταλελειμμένα. Τα περισσότερα από αυτά είχαν ιδρυθεί στον 14ο αι. Χρόνος να επισκεφτούμε κάποιο μοναστήρι και μετά να γευματίσουμε στην Καλαμπάκα. Θα συνεχίσουμε για την πραγματική «αρχόντισσα» της Μακεδονίας, την πανέμορφη Καστοριά. Χτισμένη δίπλα στην λίμνη, με τα αρχοντικά της και την πλούσια ιστορία της μας υποδέχεται για να μας φιλοξενήσει. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Esperos Palace 4*, στην Καστοριά. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Μ.Παρασκευή - Καστοριά - Ολοήμερη εκδρομή - Μουσείο Κέρινων ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προιστορίας, Δισπηλιό, Νέο ενυδρείο Καστοριάς, Σπήλαιο του Δράκου, Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας

Πλούσιο πρωινό. Σήμερα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στα πολλά αξιοθέατα της Καστοριάς που όλοι οι επισκέπτες της πρέπει να δουν. Στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας, σε δύο κτίρια τοπικής αρχιτεκτονικής, παρουσιάζονται σκηνές καθημερινού βίου του λαού μας, αναβιώνοντας ήθη και έθιμα πανελλαδικά. Θα συνεχίσουμε για Δισπηλιό και τον Λιμναίο οικισμό που μαρτυρά πως η περιοχή κατοικούνταν από τα νεολιθικά χρόνια. Ο προϊστορικός οικισμός που βρίσκεται 8 χιλιόμετρα έξω από την Καστοριά στη θέση «Νησί» ανακαλύφθηκε τυχαία το 1932. Η πρώιμη φάση του τοποθετείται γύρω στο 5.500 π.Χ. και είναι ένας από τους αρχαιότερους λιμναίους οικισμούς που έχουν ανακαλυφθεί στην Ευρώπη. Το Νέο ενυδρείο της Καστοριάς είναι το μεγαλύτερο γλυκού νερού των Βαλκανίων και εκτείνεται σε ένα διώροφο κτήριο 450 τ.μ. Παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία σε ψάρια και άλλα υδρόβια είδη που ζουν στις λίμνες και στα ποτάμια της χώρας μας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων! Η Σπηλιά του Δράκου πήρε το όνομά της από την είσοδο που έχει την μορφή στόματος δράκου, ενώ σύμφωνα με την παράδοση στο σπήλαιο υπήρχε ένα χρυσορυχείο που το φύλαγε ένας άγρυπνος δράκος. Στο σπήλαιο, που είναι από τα εντυπωσιακότερα της χώρας μας, έχουν βρεθεί οστά αρκούδας των σπηλαίων, ηλικίας 10.000 ετών. Πιο δίπλα συναντάμε το μοναστήρι της Παναγίας της Μαυριώτισσας. Η ίδρυση του συγκεκριμένου μοναστηριού τοποθετείται στον 12ο αιώνα και η περίοδος ακμής του ταυτίζεται με την χρυσή περίοδο της καστοριανής γουνοποιίας. Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου στην πολύ κοντινή πανέμορφη εκκλησία του Αγίου Νικάνορα (προστάτης των παιδιών της Καστοριάς). Δείπνο με νηστίσιμα και όχι μόνο και διανυκτέρευση.

Μ. Σάββατο - Καστοριά - Ολοήμερη εκδρομή: Πρέσπες, Άγιος Αχίλλειος, Άγιος Γερμανός, Ψαράδες

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για τις «Διεθνής Πρέσπες», τα «υγρά σύνορα» της Ελλάδας με τα Σκόπια. Η περιοχή έχει ανακηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή λόγω φυσικού κάλους και λόγω της πλούσιας χλωρίδας και πανίδας. Στη Μικρή Πρέσπα, υπάρχει το νησάκι του Αγίου Αχίλλειου όπου με πλωτή γέφυρα δίνεται η δυνατότητα να το επισκεφθούμε. Θα σταματήσουμε στο χωριό Άγιος Γερμανός με την ομώνυμη βασιλική εκκλησία. Ψωνίστε παραδοσιακά προϊόντα και βέβαια τα ξακουστά φασόλια Πρεσπών. Ο παραδοσιακός οικισμός Ψαράδες είναι το μοναδικό ελληνικό χωριό στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας. Δοκιμάστε ψάρια της λίμνης, πιπεριές Φλωρίνης αλλά και πολλές άλλες ντόπιες λιχουδιές. Επιστροφή στην Καστοριά. Το βράδυ θα μεταβούμε στην εκκλησία του Αγίου Νικάνορα για την Ανάσταση του Κυρίου και μετά στο ξενοδοχείο θα γευτούμε τη ζεστή παραδοσιακή μαγειρίτσα με τα κόκκινα αυγά. Διανυκτέρευση.

Κυριακή του Πάσχα - Πασχαλινό Γεύμα & Γλέντι - Καστοριά

Μετά το πλούσιο πρωινό μας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να ευχαριστηθούμε τις ανέσεις του ξενοδοχείου. Κολυμπήστε στην θερμαινόμενη πισίνα και δοκιμάστε τα πολύ καλά σπα του ξενοδοχείου. Όση ώρα το Πασχαλινό μας γεύμα ετοιμάζεται, απολαύστε μεζεδάκια και ουζάκι. Το μεσημέρι θα φάμε το αρνάκι μας, μαζί με πολλές λιχουδιές και το απόγευμα μπορούμε να απολαύσουμε την υπέροχη λίμνη της Καστοριάς, κάνοντας ρομαντικούς περιπάτους ή πίνοντας ένα καφεδάκι στα πολύ ωραία καφέ με θέα τη λίμνη. Διανυκτέρευση.

Δευτέρα του Πάσχα - Καστοριά - Ολοήμερη εκδρομή - Οχρίδα - Μπίτολα

Πλούσιο το πρωινό πρόγευμα και θα ξεκινήσουμε για τα Ελληνοσκοπιανά σύνορα. Μετά τις απαραίτητες διαδικασίες και τον συνοριακό έλεγχο θα συνεχίσουμε σε σκοπιανό έδαφος για να φτάσουμε στο παλιό Μοναστήριον ή αλλιώς η πόλη των προξενείων – αφού φιλοξενούσε 12 πρεσβείες επί Τουρκοκρατίας. Σήμερα η πόλη ονομάζεται Μπίτολα. Ξενάγηση με τοπικό ελληνόφωνο ξεναγό. Βόλτα στον πεζόδρομο που συγκεντρώνει την κεντροευρωπαϊκή αρχιτεκτονική πλάι – πλάι με το ισλαμικό παρελθόν και τα πάλαι ποτέ ελληνικά νεοκλασικά. Η ξενάγηση συνεχίζεται στη γραφική Οχρίδα με την πανέμορφη ομώνυμη λίμνη. Είναι μια από τις βαθύτερες (294 μ.) και αρχαιότερες λίμνες της Ευρώπης. Η παλιά πόλη της Οχρίδας είναι γοητευτική, πάνω στη λίμνη, με υπαίθρια καφέ, γραφικά λιθόστρωτα δρομάκια, μικρά καταστήματα, κομψές μπουτίκ και ρουστίκ ψαροταβέρνες. Απολαύστε τον καφέ σας ή το φαγητό σας και χαλαρώστε ατενίζοντας την πανέμορφη λίμνη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Τρίτη - Καστοριά - Τρίκαλα - Αθήνα

Πρωινό μπουφέ και ημέρα επιστροφής η σημερινή, αφήνοντας πίσω μας την όμορφη πόλη της Καστοριάς να καθρεφτίζεται στην μαγική της λίμνη, θα φτάσουμε στα Τρίκαλα. Η πανέμορφη θεσσαλιώτη πόλη των Τρικάλων δεσπόζει στο κέντρο της Ελλάδας. Ο Ληθαίος ποταμός την διασχίζει και είναι μία πόλη που συνδυάζει τη φυσική ομορφιά με τις ανέσεις μίας σύγχρονης πόλης, παρέχοντας ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στους κατοίκους. Χρόνος για καφέ και φαγητό. Αναχώρηση προς Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

Tιμοκατάλογος

Αναχωρήσεις Τύπος δωματίου 5 ημέρες Αναχωρήσεις Τύπος Δωματίου 6 ημέρες
5,6/04 Triple Room 260€ 5,6/04 3ο Άτομο 316€
Double Room 309€ Double Room 369€
Twin Room 309€ Twin Room 369€
Single Room 377€ Single Room 454€

Παροχές

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν

 • Διαμονή στο Esperos Palace and Luxury Spa Hotel 4* στην Καστοριά

 • Πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)

 • Αναστάσιμο δείπνο και Πασχαλινό γεύμα στη θέση της ημιδιατροφής

 • Δωρεάν χρήση του γυμναστηρίου, της εσωτερικής θερμαινόμενης πισίνας, της σάουνας και του χαμάμ

 • Ξενάγηση με τοπικό ξεναγό στην Οχρίδα και στη Μπίτολα

 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών

 • Φ.Π.Α

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων

 • Προσωπικά έξοδα

 • Φόρος διαμονής

Highlights:

 • Παναγία Κουμπελίδικη: Είναι η μοναδική εκκλησία της Καστοριάς που έχει τρούλο και από αυτό το χαρακτηριστικό προκύπτει και το προσωνύμιο καθώς κουμπέ (kubbe) στα τούρκικα σημαίνει τρούλος.
 • Τα Αρχοντικά: Κατά τη διάρκεια του χρόνου παραμονής σας στην πόλη σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε στις γραφικές γειτονιές και να θαυμάσετε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τον αυθεντικό αέρα που αποπνέουν ορισμένα οικοδομήματα.
 • Τα γουναραδικα: Μαζί με τους θρησκευτικούς και ιστορικούς τουρίστες, η πόλη υποδέχεται και αρκετούς λάτρεις και επίδοξους αγοραστές γούνας, κυρίως Ρώσους. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού οι Ρώσοι νεόπλουτοι άρχισαν τα ταξίδια. Είναι και μια παράδοση που θέλει τους Ρώσους να ταξιδεύουν από τη μακρινή χώρα τους μέχρι αυτήν τη μικρή πόλη της Βόρειας Ελλάδας μόνο και μόνο για τα ξακουστά γουναράδικά της.