Η πρωτεύουσα του Έβρου είναι μια πόλη που φέρνει στη μνήμη το μακρινό χθες και την ομορφιά του σήμερα, με το λιμάνι και το σιδηροδρομικό σταθμό της να αποτελούν σημαντικά κέντρα του εμπορίου και με μέρη που δίνουν τη δυνατότητα συνδυασμού του θαλάσσιου τουρισμού, του ιαματικού τουρισμού και του οικοτουρισμού. Με προσεγμένο ρυμοτομικό σχέδιο, σύγχρονα κτίρια και πλούσια αγορά, η Αλεξανδρούπολη είναι μια σύγχρονη μεγαλούπολη που έχει παράλληλα διατηρήσει τα πλεονεκτήματα της ακριτικής επαρχίας.

5/04 Διάρκεια   6 Ημέρες  Τιμή  από 345,00 € 

Πρόγραμμα Εκδρομής

(Μ. Πέμπτη): Αθήνα – Κομοτηνή

Αναχώρηση 06:30 το πρωί από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε στην όμορφη Κομοτηνή. Η σύγχρονη πόλη συνδυάζει πολιτισμούς, καθώς συμβιώνουν χριστιανοί και μουσουλμάνοι, πρόσφυγες από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία, δίνοντας στην Κομοτηνή ξεχωριστό χρώμα και σίγουρα μοναδικές μυρωδιές που αξίζει να γευτεί κανείς! Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

(Μ. Παρασκευή): Κομοτηνή – Καλλίπολη – Αδριανούπολη

Πλούσιο πρωινό πρόγευμα και ξεκινάμε για τους Κήπους και τα Ελληνοτουρκικά σύνορα για να περάσουμε στην Ανατολική Θράκη που καταλαμβάνει η Τουρκία. Θα προσπεράσουμε τα Ύψαλα και την Κεσάνη για να φτάσουμε στα Δαρδανέλια και στην Καλλίπολη, ή Καλίμπολου κατά τους Τούρκους, πατρίδα της Σοφίας Βέμπο. Χρόνος για να δούμε την πόλη και να δοκιμάσουμε τις λιχουδιές της. Ο δρόμος μας θα συνεχίσει βόρεια για να φτάσουμε στην Αδριανούπολη (Edirne). Ιδρύθηκε το 125 μ.Χ. από τον αυτοκράτορα Αδριανό και για 92 χρόνια ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Γι’ αυτό και στολίστηκε με πολλά τζαμιά, κλειστές αγορές, χαμάμ, πτωχοκομεία και πολλά άλλα.  Η κορωνίδα της πόλης το Σελιμιγιέ Τζαμί από τα ωραιότερα τζαμιά στο κόσμο και μνημείο της UNESCO. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

(Μ. Σάββατο): Αδριανούπολη – Σαράντα Εκκλησιές (Κιρκλαρελί) & Εθνολογικό Μουσείο – Ραιδεστός – Αδριανούπολη

Πλούσιο πρωινό πρόγευμα. Σήμερα θα δούμε τις Σαράντα Εκκλησιές.  Οι Σαράντα Εκκλησιές, ήταν πριν από την μικρασιατική καταστροφή, μια ακμάζουσα ελληνική στην πλειοψηφία της κοινότητα της ανατολικής Θράκης, με μεγάλη ιστορία και ελληνορθόδοξη παράδοση. Εκεί θα επισκεφτούμε το νέο Εθνολογικό Μουσείο της πόλης. Το ενδιαφέρον έγκειται στο ότι στο Μουσείο υπάρχει αίθουσα ειδικά αφιερωμένη στον Ελληνισμό, που ζούσε στην περιοχή πριν την ανταλλαγή, το στήσιμο της οποίας επιμελήθηκε το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας και το Ελληνικό Προξενείο της Αδριανούπολης. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε μια άλλη όμορφη πόλη της Ανατολής Θράκης, την παραλιακή Ραιδεστό ή Tekirdaq, όπως την αποκαλούν. Κτίστηκε τον 6ο π.Χ. αιώνα από Σάμιους εποίκους. Ανέπτυξε αξιόλογο πολιτισμό, άκμασε ιδιαίτερα κατά τους βυζαντινούς χρόνους και μέχρι την Μικρασιατική καταστροφή του 1922 είχε μεγάλο αριθμό Ελλήνων. Η μεγάλη της παραλία είναι ό,τι πρέπει για βόλτες και στα πολλά εστιατόρια της μπορείτε να δοκιμάσετε τα υπέροχα κεφτεδάκια, που είναι η σπεσιαλιτέ της πόλης. Μη ξεχάσετε να πάρετε ρακί Ραιδεστού που είναι ξακουστό. Επιστροφή στην Αδριανούπολη και στο ξενοδοχείο, όπου θα έχετε το χρόνο να ψωνίσετε από το διπλανό εκπτωτικό χωριό ή να δοκιμάσετε τα χαμάμ, που είναι εμπειρία. Επιστροφή στην Αδριανούπολη, δείπνο και διανυκτέρευση.

(Κυριακή Πάσχα): Μουσείο Υγείας – Αδριανούπολη

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε να γνωρίσουμε την Αδριανούπολη, με πρώτη στάση το βραβευμένο Μουσείο Υγείας. Θα συνεχίσουμε για το κέντρο της πόλης να θαυμάσουμε το Σλιμιγιέ τζαμί, τα παλιά κτήρια, τον πεζόδρομο με τα μαγαζιά, τις κλειστές αγορές. Πιείτε καφέ, δοκιμάστε την σπεσιαλιτέ της πόλης που είναι τα τζιέρια (ψιλοκομμένα συκωτάκια) και πολλά ανατολίτικα γλυκά. Χαρείτε την πόλη, και το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. 

(Δευτέρα του Πάσχα): Αδριανούπολη – Κάραγατς (Παλιά Ορεστιάδα) & Σταθμός του Όριεντ Εξπρές – Σουφλί & Μουσείο Μεταξιού – Αλεξανδρούπολη

Πλούσιο πρωινό και επίσκεψη στην παλιά Ορεστιάδα, το Κάραγατς, που είναι προάστειο της Αδριανούπολης. Με την συνθήκη της Λωζάνης και την ανταλλαγή των πληθυσμών η πόλη παραδόθηκε στους Τούρκους και οι Έλληνες πρόσφυγες έφτιαξαν την Νέα Ορεστιάδα που γνωρίζουμε. Εκεί θα θαυμάσουμε και τον σταθμό του ξακουστού Όριεντ Εξπρές. Θα συνεχίσουμε για τον απαραίτητο συνοριακό έλεγχο και από τις Καστανιές θα φτάσουμε στο Σουφλί, ξακουστό για τα μεταξωτά του. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο Μεταξιού για να μάθουμε την ιστορία του μεταξιού και τέλος θα καταλήξουμε στην όμορφη Αλεξανδρούπολη, που την αγκαλιάζει το Θρακικό πέλαγος. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

(Τρίτη του Πάσχα): Αλεξανδρούπολη – Καβάλα – Αθήνα

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε την κάθοδό μας με πρώτο σταθμό την όμορφη Καβάλα. Σταυροδρόμι ανατολής και δύσης με πλούσια ιστορία. Όμορφη παραλία για βόλτες και καφέ. Θα απολαύσουμε το καφεδάκι μας και θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Tιμοκατάλογος

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος
  Triple Room 238€
  Double Room 345€
  Twin Room 345€
  Single Room 480€

Παροχές

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν

 • Μία (1) διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Anatolia Hotel 3* στην Κομοτηνή

 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Margi Hotel 5* στην Αδριανούπολη

 • Μία (1) διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Grecotel Egnatia Alexandroupolis 4* στην Αλεξανδρούπολη

 • Πλούσιο πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)

 • Χρήση των εγκαταστάσεων πισίνας και χαμάμ στο ξενοδοχείο Margi Hotel 5*

 • Εισιτήρια εισόδου στο Μουσείο Υγείας 

 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών

 • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Από τις δωρεάν παροχές Spa του Margi Hotel, εξαιρούνται θεραπείες ομορφιάς, κομμωτήριο, μασάζ κλπ τα οποία είναι με χρέωση και κατόπιν ραντεβού.

 • Ατομικά έξοδα

 • Φόρος διαμονής

Προσοχή: Διαβατήριο ή νέου τύπου ταυτότητα είναι απαραίτητα για την είσοδο στην  Τουρκία.