Κατακόμβες - Μουσεία Βατικανού -Βασιλική Αγίου Πέτρου

12,17/08 Διάρκεια   4,5 Ημέρες  Τιμή  από 315,00 € 

Πρόγραμμα Εκδρομής

Αθήνα - Ρώμη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο στις 21.45 και πτήση στις 23.45 με AEGEAN για Ρώμη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο CICERONE 4* (www.hotelcicerone.com).. Διανυκτέρευση

Σημείωση: Η μέρα αυτή δεν προσμετράται στη διάρκεια του προγράμματος και γι΄ αυτό αναγράφεται ως "Μέρα 0".

Ρώμη – ξενάγηση πόλης , Κατακόμβες

Πρωινή αναχώρηση για την ξενάγηση της πόλης με πρώτη μας επίσκεψη στις κατακόμβες του Αγίου Καλλίστου. Στα περίχωρα της Ρώμης που διασχίζει η αρχαία Αππία οδός, βρίσκεται ένας τόπος στον οποίο οι πρώτοι χριστιανοί δημιούργησαν υπόγειες νεκροπόλεις. Οι πιο γνωστές από αυτές τις κατακόμβες είναι του Αγίου Καλλίστου, που στους τρεις αιώνες λειτουργίας τους, μέχρι και τον 5ο αιώνα, αποτέλεσαν τόπο ανάπαυσης για περισσότερους από 500.000 χριστιανούς. Στη συνέχεια θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, την πλατεία που σχεδίασε ο Μπερνίνι, το μπαλκόνι από το οποίο ο Πάπας ευλογεί τους πιστούς, την πλατεία Βενετίας, το Παλάτσο Βιτοριάνο, το Παλάτσο Βενέτσια, το μπαλκόνι της Λετίτσια (μητέρας του Ναπολέοντα Βοναπάρτη), θα περάσουμε κάτω από το Καπιτώλιο, μέσα από τον δρόμο των Ρωμαϊκών αγορών, θα συνεχίσουμε με τον Ιππόδρομο, τον λόφο του Παλατίνου, τις θέρμες του αυτοκράτορα Καρακάλα, την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου και θα ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας με το Κολοσσαίο

Ρώμη, Μουσεία Βατικανού, Βασιλική Αγίου Πέτρου

Η σημερινή μέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στα Μουσεία του Βατικανού, όπου θα δούμε τις αίθουσες των γλυπτών, των χαλιών, των παπύρων, των αυτοκρατόρων και θα καταλήξουμε στην διάσημη Καπέλα Σιστίνα, το παρεκκλήσιο του Αποστολικού Παλατίου, επίσημης κατοικίας του Πάπα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, την οροφή του οποίου ζωγράφισε ο Μιχαήλ Άγγελος. Ακολουθεί επίσκεψη στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, όπου βρίσκεται η Βασιλική του Αγίου Πέτρου (η μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου). Θα ξεναγηθούμε στην εκκλησία και θα δούμε την θεσπέσια μαρμάρινη σύνθεση του Μιχαήλ Αγγέλου, την περίφημη Πιετά, καθώς και τον τεράστιο μπρούτζινο άμβωνα του Μπερνίνι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Ρώμη, Ελεύθερη μέρα (Προαιρετική εκδρομή στην Φλωρεντία)

Ελεύθερη μέρα στην Ρώμη για βόλτες, επισκέψεις σε μουσεία και διάφορα αξιοθέατα ή και για ψώνια. Επίσης, μπορείτε να ακολουθήσετε την προαιρετική εκδρομή μας στην πρωτεύουσα της Τοσκάνης, την υπέροχη Φλωρεντία (έξοδα ατομικά). Φθάνοντας, θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, όπως τον επιβλητικό Ντουόμο με το φημισμένο καμπαναριό του Τζιότο, το Βαπτιστήριο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε, την Πόντε Βέκιο, την Πιάτσα ντε λα Σινιορία κ.ά. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες στην πόλη, επίσκεψη στην πινακοθήκη Galleria degli Uffizi, που διαθέτει μία από τις πιο αξιόλογες συλλογές αναγεννησιακής τέχνης (Τζιότο, Μποττιτσέλλι, Λεονάρντο ντα Βίντσι, Ραφαήλ, Τιτσιάνο, Βερονέζε, Μιχαήλ Άγγελος, Καραβάτζιο, Ρέμπραντ, Ρούμπενς, Ντύρερ, Γκόγια, Ελ Γκρέκο κ.ά.) ή για ψώνια στην φημισμένη αγορά της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Ρώμη - Αθήνα

Ελεύθερος χρόνος το πρωί, μέχρι τη μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

* Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Το πενθήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει μία επιπλέον διανυκτέρευση στη Ρώμη..
** Η πρώτη διανυκτέρευση δεν προσμετράται στη διάρκεια του προγράμματος - το οποίο είναι τετραήμερο ή πενθήμερο - και γι΄ αυτό αναγράφεται ως "Μέρα 0", παρά το γεγονός ότι παρέχουμε ξενοδοχείο με πρωινό.
    Δηλαδή, στο τετραήμερο πρόγραμμα οι διανυκτερεύσεις μας είναι 4 και όχι 3 και στο πενθήμερο πρόγραμμα οι διανυκτερεύσεις μας είναι 5 και όχι 4.
*** Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

Tιμοκατάλογος

Τιμή κατ'άτομο
Ημερομηνίες 12-17/08 17-21/08
Δίκλινο 365€ 315€
3ο άτομο εώς 12 ετών 315€ 265€
Μονόκλινο 565€ 475€

Παροχές

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΡΩΜΗ-ΑΘΗΝΑ με ναυλωμένη πτήση της AEGEAN AIRLINES

  • Τρεις + μία ή τέσσερις + μία Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο CICERONE4*

  •  Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά στο ξενοδοχείο

  • Εκδρομές, περιηγήσεις, επισκέψεις βάση προγράμματος

  • Ξεναγός στη Ρώμη - Βατικανό

  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών

  • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων, φόροι πόλεων, check points: € 20/άτομο, είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, εισιτήρια τραίνων, οδοντωτού, καραβιών (εκτός προγράμματος), αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.