Προορισμός: ΒΙΕΝΝΗ

Αναχωρήσεις:

27/10

Διάρκεια   5 Ημέρες  Τιμή  από 395€/άτομο

Βιέννη - Δάση Μάγιερλινγκ

 

 

  

Πρόγραμμα Εκδρομής

 Αθήνα - Βιέννη

Περιήγηση πόλης Συνάντηση στο αεροδρόµιο και πτήση για την Βιέννη µε AUSTRIAN. Άφιξη και περιήγηση στην πανέµορφη πρωτεύουσα της Αυστρίας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούµε την περίφηµη κρατική Όπερα της Βιέννης, το γοτθικού ρυθµού ∆ηµαρχείο, το ∆ηµοτικό Θέατρο, το Πανεπιστήµιο, το Κοινοβούλιο µε την πλούσια διακοσµηµένη πρόσοψη, την εντυπωσιακή Φοτίφκιρχε, τα ανάκτορα Χόφµπουργκ (Hofburg), τον γοτθικού ρυθµού Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου κ.ά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ROOMZ VIENNA PRATER 4* sup. (www.roomz-hotels.com). ∆ιανυκτέρευση.

 

Βιέννη, Ελεύθερη µέρα

Ελεύθερη µέρα για να γνωρίσετε ακόµα καλύτερα την πόλη, να επισκεφθείτε κάποιο από τα παγκοσµίου φήµης µουσεία της, ακόµα και να κάνετε µια ροµαντική βόλτα µε ένα φιάκερ - την περίφηµη ιππήλατη άµαξα. Κατά τη διάρκεια της παραµονής σας στη Βιέννη, µην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα φηµισµένα καφέ της πόλης, που αναδύουν την βιεννέζικη κουλτούρα, όπως το παραδοσιακό Café Sacher µε την παγκοσµίως γνωστή σοκολατίνα του, το ιστορικό Cafe Central, τόπο συνάντησης της βιεννέζικης διανόησης από τα πρώτα χρόνια του 20ου αιώνα, καθώς και το Café Mozart µε τον µυρωδάτο καφέ, που βρίσκεται στην ίδια θέση από το 1794. ∆ιανυκτέρευση.

 

Βιέννη, Ελεύθερη µέρα

Προαιρετικά: Ολοήµερη εκδροµή στο Σάλτσµπουργκ Για τη σηµερινή ελεύθερη µέρα σας προτείνουµε µια ολοήµερη εκδροµή (έξοδα ατοµικά) στην γενέτειρα του Μότσαρτ, το Σάλτσµπουργκ, που αποτέλεσε σκηνικό της θρυλικής ταινίας "Η Μελωδία της Ευτυχίας". Το όνοµα Σάλτσµπουργκ σηµαίνει "Κάστρο του Αλατιού", καθώς, κατά τη ρωµαϊκή εποχή, η οικονοµική του δύναµη στηρίχθηκε στον "λευκό χρυσό", δηλαδή το ορυκτό αλάτι. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής µας στην παραµυθένια αυτή πόλη µε την ξεχωριστή οµορφιά και ιστορία, θα δούµε το παλάτι Μίραµπελ (Mirabell, εξωτερικά) µε τους εκπληκτικά διαµορφωµένους κήπους του, ενώ, αφού διασχίσουµε το ποτάµι Σάλτσαχ (Salzach) από τη γέφυρα Μάκαρτστεγκ, θα φθάσουµε στην Γκετράιντεγκασσε (Getreidegasse), τον κεντρικό εµπορικό δρόµο της έξοχα διατηρηµένης παλιάς πόλης (Altstadt) µε τα στενά δροµάκια, τα όµορφα κτίρια, τους ναούς και το εντυπωσιακό κάστρο Χοενσάλτσµπουργκ (Hohensalzburg) στην κορυφή του λόφου. Ανάµεσα σε κοµψές µπουτίκ και βιτρίνες µε πορσελάνινες κούκλες, βρίσκεται το σπίτι όπου γεννήθηκε ένας από τους σηµαντικότερους συνθέτες κλασικής µουσικής, ο Βόλφγκανγκ Αµαντέους Μότσαρτ (1756-1791), το οποίο σήµερα αποτελεί το οµώνυµο Μουσείο µε ενδιαφέροντα προσωπικά και οικογενειακά αντικείµενα. Επιστροφή στην Βιέννη αργά το απόγευµα. ∆ιανυκτέρευση.

 

Βιέννη, Ελεύθερη µέρα

Ελεύθερη µέρα για περαιτέρω εξερεύνηση της πόλης.

 

Βιέννη, Εκδροµή στα ∆άση Βιέννης, Μάγιερλινγκ, Μπάντεν - Αθήνα

Σήµερα µας περιµένουν τα χιλιοτραγουδισµένα Βιεννέζικα ∆άση. Στην περιοχή του Μάγιερλινγκ θα δούµε το κυνηγετικό περίπτερο, γνωστό από το τραγικό ειδύλλιο του Ροδόλφου, µοναχογιού του αυτοκράτορα Φραγκίσκου Ιωσήφ Α' και της αυτοκράτειρας Σίσυ και διαδόχου στην Αυστροουγγρική αυτοκρατορία, µε την 17χρονη βαρόνη Μαρία Βετσέρα. Η καταπράσινη διαδροµή µας θα µας οδηγήσει στην ιστορική λουτρόπολη Μπάντεν, γνωστή για τις ιαµατικές της πηγές και τον κοσµοπολίτικο αέρα της. Ακολουθώντας τον δρόµο ανάµεσα από τους αµπελώνες της Βιέννης, θα κατευθυνθούµε το απόγευµα στο αεροδρόµιο και θα επιβιβαστούµε στην πτήση µας για την Αθήνα.

 

 

 

 

 Σηµειώσεις:
 
*Οι ανωτέρω εκδροµές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγµατοποιηθούν µε διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόµενα.
*Τελικό πρόγραµµα µε το ενηµερωτικό σας. 

Tιμοκατάλογος

 Τιµή κατ΄ άτοµο

 
∆ίκλινο: 395
3ο άτοµο έως 12 ετών: 295
Μονόκλινο: 545
 
 
>Έως 12 άτοκες δόσεις
>Φόροι αεροδροµίων, επίναυλοι καυσίµων, φόροι πόλεων: + € 200 
 
 
 Περιλαµβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια [µε AUSTRIAΝ AIRLINES Οι πτήσεις µας]

        1η µέρα OS 804 ΑΘΗΝΑ - ΒΙΕΝΝΗ 06:00 - 07:15 µε AUSTRIAN

        5η µέρα OS 803 ΒΙΕΝΝΗ - ΑΘΗΝΑ 22:05 - 01:15

  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ROOMZ VIENNA PRATER 4* sup.
  • Μπουφέ πρόγευµα καθηµερινά
  • Μεταφορές από το αεροδρόµιο της Βιέννης στο ξενοδοχείο και αντίστροφα
  • Περιήγηση στην πόλη της Βιέννης Εκδροµή στα ∆άση Βιέννης, Μάγιερλιγκ, Μπάντεν Έµπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου µας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδροµείς ως 75 ετών
  • Φ.Π.Α
 
 ∆εν Περιλαµβάνονται:
 
  • Είσοδοι σε µουσεία, µνηµεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Ποτά, φιλοδωρήµατα, αχθοφορικά στα ξενοδοχεία
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραµµα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόµενο κλπ.