Προορισμός: ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Αναχωρήσεις: 24,31/12

Διάρκεια    3 Ημέρες 

 

Τιμή  από 138€/άτομο

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ & ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ - ΑΝΩ ΧΩΡΑ - ΓΑΛΑΞΙΔΙ

 

 

 

  

Πρόγραμμα Εκδρομής

Αναχώρηση στις 08:00 από ΑΘΗΝΑ, ημίωρη στάση σε ΚΑΦΕ στην περιοχή του ΚΙΑΤΟΥ και συνεχίζουμε για το χιονοδρομικό κέντρο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, σχετική παραμονή να χαρούμε το χιονισμένο τοπίο και επιστροφή στην πόλη των Καλαβρύτων για επίσκεψη και προαιρετικό γεύμα. Αμέσως μετά θα συνεχίσουμε για την πόλη των ΠΑΤΡΩΝ, για να "ζήσουμε" για λίγο το γιορτινό κλίμα και τον εορταστική ατμόσφαιρα. Νωρίς το βράδυ θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στη ΝΑΥΠΑΚΤΟ, για δείπνο και διανυκτέρευση.

Πρωινό και ξεκινάμε την ημέρα μας με επίσκεψη σε έναν < Μοναστικό παράδεισο > που δεν είναι άλλος από την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ. Πρόκειται για ένα σύγχρονο μοναστήρι με συνεδριακό κέντρο, δικό του ραδιοφωνικό σταθμό, Αγιογραφείο, Μουσείο Ελληνορθόδοξης παράδοσης, Μουσείο Ναυμαχίας της Ναυπάκτου αλλά και μια υπερσύγχρονη μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας για τις ανάγκες της Μονής. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουμε μια ονειρική διαδρομή, μέσα από αμέτρητα δάση από έλατα, οξιές, βελανιδιές και λόγγους από καστανιές, σε μια περιοχή όπου περισσότερα από 40 χωριά συγκροτούν ένα από τα πιο εντυπωσιακά ορεινά οικιστικά συγκροτήματα της χώρας. Θα φθάσουμε στην ΑΝΩ ΧΩΡΑ, που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στη δασωμένη ελατοπλαγιά του όρους Κόρακα και κρατάει τα πρωτεία της τουριστικής κίνησης ολόκληρης της περιοχής. Περπατήστε στα πλακόστρωτα σοκάκια που ενώνουν τις γραφικές γειτονιές, θαυμάστε τα πετρόχτιστα σπίτια με τα πολύχρωμα μπαλκόνια και τις λουλουδιασμένες αυλές. Ξεδιψάστε στις βρύσες και τα ρυάκια που αντηχούν το κελάρυσμα τους σ’ ολόκληρο το χωριό. Κάντε μια στάση στην πλακόστρωτη πλατεία, όπου δεσπόζει η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, όπου δίπλα της στέκει ο θρυλικός Καρνάβαλος, το παλιό λεωφορείο που μέχρι το 1983 εκτελούσε το «δύσκολο» δρομολόγιο Ναύπακτος - 'Ανω Χώρα – Κάτω Χώρα. Παραμονή, γεύμα προαιρετικά και επιστροφή στην πόλη της ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ, χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στο γραφικό λιμανάκι η το κάστρο της πόλης, δείπνο, διαν/ση.

Πρωινό και ξεκινάμε την ημέρα μας με επίσκεψη σε έναν "Μοναστικό παράδεισο" που δεν είναι άλλος από την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ. Πρόκειται για ένα σύγχρονο μοναστήρι με συνεδριακό κέντρο, δικό του ραδιοφωνικό σταθμό, Αγιογραφείο, Μουσείο Ελληνορθόδοξης παράδοσης, Μουσείο Ναυμαχίας της Ναυπάκτου αλλά και μια υπερσύγχρονη μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας για τις ανάγκες της Μονής . Παραμονή - επίσκεψη και συνεχίζουμε για ΓΑΛΑΞΙΔΙ, όπου θα έχουμε χρόνο για περιπάτους και γεύμα προαιρετικά. Αναχώρηση νωρίς το απόγευμα για ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση σε καφέ της εθνικής οδού, άφιξη το βράδυ.

 

  

 

Tιμοκατάλογος

 

 

σε Δίκλινο Επιβάρυνση Μονόκλινου
δωματίου
Τρίτο άτομο
έως 12 ετών
138€ + 40€ 125€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Εκδρομές - περιηγήσεις με σύγχρονο πολυτελές πούλμαν.
  • Διαμονή, (2) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο NAFPAKTOS 3* στη ΝΑΥΠΑΚΤΟ.
  • Δύο πρωινά και δύο δείπνα (Εορταστικό το δείπνο στις 24/12).
  • Αρχηγός - Συνοδός
  • Φ.Π.Α.
  • Φόρος διαμονής

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • Το δείπνο στις 24/12/21 θα είναι εορταστικό, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.