Προορισμοί: Κρακοβία , Βαρσοβία, Τσεστόχοβα - Αλατωρυχεία, Βιελιτσκα - Άουσβιτς

01/05 Διάρκεια   5 Ημέρες  Τιμή  από 545,00€

 

Πρόγραμμα Εκδρομής

Αθήνα - Βαρσοβία

Συγκέντρωση στο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για την πρωτεύουσα της Πολωνίας. Άφιξη στην Βαρσοβία και ξενάγηση παλιά πόλη, η οποία ξανακτίστηκε όπως ακριβώς ήταν πριν την καταστροφή της στον πόλεμο, την κεντρική πλατεία με τα γοτθικού ρυθμού κτίρια, την κοσμική οδό Nowy Swiat, το ιστορικό μνημείο του «Γκέτο», το άγαλμα της Σειρήνας το οποίο αποτελεί σύμβολο της πόλης και το άγαλμα του Σοπέν που στολίζει τους κήπους στο παλιό ανάκτορο Λαζιένκι. Θα δούμε επίσης το περίφημο παλάτι του πολιτισμού δώρο της Σοβιετικής ένωσης στην Πολωνία. Στην απέναντι όχθη του Βιστούλα θα επισκεφθούμε τη λαϊκή συνοικία Πράγα, γνωστή από την ταινία «Ο πιανίστας» και φυσικά θα δούμε το καινούριο υπερσύγχρονο γήπεδο που φιλοξένησε το EURO 2012. Επιστρέφουμε προς το γκέτο και την πλατεία Βίλυ Μπράντ όπου βρίσκεται το μνημείο του ολοκαυτώματος και συνεχίζουμε για την πλατεία με το μνημείο της εξέγερσης του λαού της Βαρσοβίας. Καταλήγουμε έξω από την παλιά πόλη με το οχυρωματικό έργο Μπάρμπικαν και το σπίτι της Μαρί Κιουρί. Τελευταία στάση μία επίσκεψη στο παλάτι των Επιστημών και των Τεχνών δώρο του Σοβιετικού λαού στους αδελφούς Πολωνούς , σήμα κατατεθέν της πόλης για δεκαετίες .Ελεύθερος χρόνος – απογευματινός περίπατος στην παλιά πόλη ή το εμπορικό κέντρο Zloty terrace πάντα με τη βοήθεια του έμπειρου συνοδού μας.Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

 Βαρσοβία - Τσεστόχοβα - Κρακοβία

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Βασιλική Κρακοβία με ενδιάμεση στάση στην πόλη Τσεστοχόβα που θα επισκεφθούμε το διάσημο μοναστήρι στον «λαμπερό λόφο» όπου φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της «Μαύρης Παναγιάς» από τον 14ο αιώνα που έφτασε εδώ από την Κωνσταντινούπολη. Άφιξη και το βράδυ, μετά την πρώτη γνωριμία με την παλιά πόλη . Μη παραλείψετε τη μοναδική εμπειρία ενός ζωντανού προγράμματος jazz που ο συνοδός θα μας προτείνει στη συνέχεια.

Κρακοβία

Σήμερα Θα ξεναγηθούμε στην Κρακοβία, από τις πιο όμορφες αναγεννησιακές πόλεις που σώζονται μέχρι σήμερα. Θα ξεκινήσουμε από την κεντρική πλατεία, τη μεγαλύτερη μεσαιωνική της χώρας, η οποία κατασκευάστηκε το 1257 και το πανεπιστήμιο Jagelonian δεύτερο αρχαιότερο στην κεντρική Ευρώπη και έδρα του Κοπέρνικου, ιδρυθέν το 1364. Θα συνεχίσουμε για το λόφο Βάβελ όπου ήταν κατοικία και φρούριο των Βασιλέων της Πολωνίας. Το βράδυ σας προσφέρουμε ένα δείπνο σε εστιατόριο με παραδοσιακή ορεινή κουζίνα και ζωντανή μουσική. Στη συνέχεια προτείνουμε διασκέδαση σε ένα από τα δεκάδες jazz μπαρ της ιστορικής πόλης όπου ένας στους τρεις κατοίκους είναι φοιτητής.

Κρακοβία - Αλατωρυχεία Βιελίτσκα - Άουσβιτς - Κρακοβία

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τη Βιελίτσκα με τα αλατωρυχεία της, τα οποία λειτουργούν εδώ και 700 χρόνια και συμπεριλαμβάνονται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. Θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε καταπληκτικά γλυπτά από αλάτι μεταξύ των οποίων και ο ναός της Αγίας Κίνγκας λαξευμένος 90 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης. Συνεχίζουμε για το Άουσβιτς. Εκεί θα δούμε από κοντά τα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης αιχμαλώτων στη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου, το στρατόπεδο εξόντωσης Birkenau καθώς και το μουσείο με τα ντοκουμέντα. Επιστροφή στην πανέμορφη Κρακοβία αργά το απόγευμα.Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

Κρακοβία - Αθήνα

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Κρακοβίας για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα

Tιμοκατάλογος

Κόστος κατ' άτομο

Ημέρες

Ξενοδοχείο

Δίκλινο

Μονόκλινο

01/05

 

5

 

ΒΑΡΣΟΒΙΑ Hotel Radisson Blu Sobieski 4**** ή παρόμοιο

545€

645€

ΚΡΑΚΟΒΙΑ Hotel  Golden Tulip Krakow City Centre  4**** ή παρόμοιο

Παροχές

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεις Αθήνα – Βαρσοβία- Κρακοβία – Αθήνα με την AEGEAN AIRLINES

  • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα

  • Διαμονή σε 4* ξενοδοχεία με πρωινό καθημερινά

  •  3 γεύματα ή δείπνα (περιλαμβανομένου του δείπνου με ζωντανή μουσική)

  • Έμπειρος συνοδός της εταιρείας μας

  • Ασφάλιση αστικής και επαγγελματικής ευθύνης βάσει των διατάξεων της Ε.Ε.

  • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φόροι αεροδρομίων 150€

  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους και τα μουσεία

Πληροφορίες :
Πτήσεις με Aegean 01/05:
Α3 870 ΑΘΗΝΑ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ 08:20 - 09:55
A3 869 ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΑΘΗΝΑ 10:30 - 13:50