Προορισμοί : Νότια Ιταλία - Σικελία - Απούλια

 
3, 14/9, 19/10
Διάρκεια   8 Ημέρες / 5 νύχτες  Τιμή  από 575,00€

 

Πρόγραμμα Εκδρομής

8 μέρες Αλμπερομπέλο - Ρέτζιο - Μεσσίνα - Ταορμίνα - Κατάνια - Συρακούσες - Παλέρμο - Μονρεάλε - Κεφαλού - Κοζέντσα - Στερνατία. Διαμονή σε ξενοδοχείο 3* & 4* με μπουφέ πρόγευμα και 5 δείπνα. 

Αθήνα - Πάτρα

Αναχώρηση στις 11:30΄ από Αθήνα για Πάτρα με ενδιάμεση στάση. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Μπάρι. Διανυκτέρευση εν πλω.

Μπάρι - Αλμπερομπέλο - Ρέτζιο

Άφιξη στο Μπάρι και άμεση αναχώρηση για το περίφημο χωριό των τρούλων, το μοναδικής ομορφιάς Αλμπερομπέλο, με τα κατάλευκα ιδιόρρυθμα σπίτια και τις κωνικές τους γκρίζες στέγες να δημιουργούν ένα σκηνικό παραμυθιού. Αφού περιπλανηθούμε στα γραφικά του σοκάκια θα αναχωρήσουμε για το Ρέτζιο, το αρχαίο Ρήγιο, όπου φθάνοντας αργά το απόγευμα θα κάνουμε μια βόλτα γνωριμίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Ρέτζιο - Μεσσίνα - Ταορμίνα - Κατάνια - Συρακούσες

Πρωινή αναχώρηση για τη Villa San Giovanni, απ΄ όπου με το F/B περνάμε το στενό της Μεσσίνας, τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη των Ομηρικών επών. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για την Ταορμίνα, την πανέμορφη μεσαιωνική πόλη της Σικελίας, με το αρχαιοελληνικό της θέατρο (Teatro Greco) και την επιβλητική θέα στο Ιόνιο και στο ηφαίστειο της Αίτνας. Επόμενος σταθμός μας η Κατάνια με την κρήνη του ελέφαντα-σύμβολο της πόλης στο κέντρο της πλατείας του Καθεδρικού ναού, έργο του Vaccarini, αγαπημένου αρχιτέκτονα της Κατάνια. Αναπαριστά έναν ελέφαντα που με έναν αιγυπτιακό οβελίσκο στην πλάτη του και είναι κατασκευασμένος από ηφαιστειογενή πέτρα. Άφιξη το βράδυ στις Συρακούσες και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Συρακούσες - Παλέρμο

Πρωινή ξενάγηση στην πιο αξιόλογη πόλη της Μεγάλης Ελλάδας, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τους ναούς της Αθηνάς και του Απόλλωνα, την πηγή της Αρετούσας, τον βωμό του Ιέρωνα, το κάστρο των Επιπολών, το αρχαίο ελληνικό θέατρο - το σημαντικότερο μετά της Επιδαύρου - και το περίφημο "Αφτί του Διονύσου". Στη συνέχεια αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Σικελίας, το Παλέρμο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Παλέρμο, Ξενάγηση, Μονρεάλε

Κατά τη σημερινή μας ξενάγηση θα δούμε την πλατεία του Δημαρχείου, τη Μητρόπολη, το θέατρο Μάσσιμο, το Παλάτσο Ρεάλε, το αρχαιολογικό Μουσείο του Παλέρμο στην πλατεία Olivella, που περιλαμβάνει ευρήματα από όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της Σικελίας από τη νεολιθική έως τη ρωμαϊκή εποχή, τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό ναό, το παρεκκλήσιο Παλατίνα, το ιστορικό κέντρο Κουάτρο Κάντι κ.ά. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το περίφημο Μονρεάλε (15 χιλιόμετρα από το Παλέρμο), ο Καθεδρικός ναός του οποίου είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα μνημεία της Νορμανδικής Σικελίας. Το εσωτερικό του κοσμείται με ψηφιδωτά βυζαντινών και σικελών καλλιτεχνών. Θα δούμε επίσης το μοναστήρι των Βενεδικτίνων, όπου οι επιδράσεις της αραβικής τέχνης είναι εμφανείς. Επιστροφή στο Παλέρμο. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Παλέρμο - Κεφαλού - Μεσσίνα - Κοζέντσα

Η περιήγηση μας στη Σικελία ολοκληρώνεται, με επίσκεψη στη γραφική Κεφαλού και την Μεσσίνα, απ΄ όπου με το F/B θα επιστρέψουμε στη Villa San Giovanni και θα συνεχίσουμε για την περιοχή της Κοζέντσα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Κοζέντσα - Στερνατία - Μπάρι

Πρωινή αναχώρηση για την Απουλία και την περιοχή των Ελληνόφωνων χωριών. Επίσκεψη στο πιο χαρακτηριστικό χωριό, την Στερνατία, για να διαπιστώσουμε ότι παραμένουν ανεξίτηλα μέχρι σήμερα στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού και των Ελλήνων που έζησαν και μεγαλούργησαν εδώ. Συνεχίζουμε για το λιμάνι του Μπάρι. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Πάτρα. Διανυκτέρευση εν πλω. 

Πάτρα - Αθήνα

Άφιξη νωρίς το μεσημέρι στην Πάτρα και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

   

Τιμοκατάλογος

Κόστος κατ' άτομο

Δίκλινο

3ο άτομο έως 12 ετών

Μονόκλινο

3, 14/9, 19/10

575€

515€

750€

Επιβαρύνσεις καμπινών κατ΄ άτομο με επιστροφή (ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ) | 4κλινη εξωτερική € 35 | 3κλινη εξωτερική € 65 | 3κλινη εσωτερική € 35 | 2κλινη εξωτερική € 85 | 2κλινη εσωτερική € 65

Παροχές

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Εισιτήρια πλοίων ΠΑΤΡΑ-ΜΠΑΡΙ-ΠΑΤΡΑ σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες με W.C. (ΑΒ4)
 • Εισιτήρια F/B (επιβατών και πούλμαν) προς και από τη Σικελία
 • Πέντε διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*, 4*
 • Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία (5 πρωινά, 5 δείπνα)
 • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Αρχηγός-συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
 • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι ξενοδοχείων και check points: € 25/άτομο
 • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και λοιπά αξιοθέατα
 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
 • Ποτά στα προσφερόμενα δείπνα
 • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

 Χρήσιμες Πληροφορίες :

Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.