Προορισμοί : Ουκρανία

Κάθε Σάββατο από 01/04 έως 31/10
Διάρκεια   5 Ημέρες  Τιμή  από 595,00€

 

Πρόγραμμα Εκδρομής

Θα γνωρίσουμε δύο σημαντικές πόλεις της Ουκρανίας, το Κίεβο και την Οδησσό. Η αρχοντική πρωτεύουσά της το Κίεβο, είναι μια σύγχρονη και καταπράσινη πρωτεύουσα, με πλούσια ιστορία, επιβλητική αρχιτεκτονική και ξεχωριστούς πολιτιστικούς θησαυρούς. Ζωντανή στις μεγάλες λεωφόρους, χαλαρή στις όχθες του Δνείπερου και στα όμορφα πάρκα, με τη γοητεία των χρυσών τρούλων των ναών της να υπογραμμίζουν τον θρησκευτικό της χαρακτήρα.
Ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια στον Εύξεινο Πόντο η Οδησσός, μας εκπλήσσει με την αρχιτεκτονική της πανδαισία και κομψότητα, με τα υπέροχα νεοκλασικά του 19ου αιώνα, τους πεζόδρομους και τα πανέμορφα πάρκα. Μια πόλη άρρηκτα συνδεδεμένη με τους Έλληνες και την ιστορία τους αφού εκεί συστάθηκε η Φιλική Εταιρεία και αποτέλεσε το γεωγραφικό πεδίο ανάπτυξης των ελληνικών αποικιών.

Αθήνα/Θεσσαλονίκη - Κίεβο - Οδησσός

Πτήση για την Οδησσό, την μητρόπολη της Νότιας Ουκρανίας χτισμένη σ ένα ύψωμα που όπου ατενίζει τον Εύξεινο Πόντο. Η Οδησσός είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας και σημαντικό λιμάνι στον Εύξεινο Πόντο, όπου υπήρχε μία αρκετά οργανωμένη ελληνική παροικία στις αρχές του 19ου αιώνα. Η πόλη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία του ελληνισμού, αφού εκεί συστάθηκε η Φιλική Εταιρεία. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση.

Οδησσός

Σήμερα το πρωί θα ξεναγηθούμε στα πιο όμορφα σημεία της πόλης. Θα θαυμάσουμε αρχιτεκτονικά  αριστουργήματα όπως το θέατρο της όπερας και του μπαλέτου και άλλα ιστορικά κτίρια. Θα διασχίσουμε τηΝ λεωφόρο Πριμόρσκι με τον εμπορικό λιμενικό σταθμό. Θα κατεβούμε τις μνημειακές σκάλες της Οδησσού που έγιναν γνωστές από την ταινία του Αϊζενστάϊν «Θωρηκτό Ποτέμκιν». Θα επισκεφθούμε το όμορφο πάρκο της πόλης Σεβτσάνκο όπου βρίσκονταν τα παλιά τείχη του κάστρου και θα διασχίσουμε τους κεντρικούς δρόμους Πούσκιν, Ρισελιέβ και Λανζερόνοβ. Τέλος δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε το σπίτι όπου ιδρύθηκε η Φιλική Εταιρεία. Το απόγευμα ελεύθερο στη διάθεσή σας για προσωπικές περιηγήσεις.

Οδησσός - Κίεβο

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το «Χρυσό Κίεβο», την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, όπου άστραψαν ξανά οι λαμπεροί τρούλοι των εκκλησιών. Σήμερα η πρωτεύουσα της Ουκρανίας είναι μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση.

Κίεβο

Στην πρωινή ξενάγηση θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Βλαδίμηρου, ζωγραφισμένη σε στυλ art nouveau από τον μεγάλο Ρώσο ζωγράφο Βασνετσόφ. Θα δούμε το κτίριο της Εθνικής Φιλαρμονικής και της Όπερας. Μετά θα πάμε στην περιοχή Αντρίγιφσκυ, όπου συχνάζουν οι καλλιτέχνες και κυριαρχεί με τον όγκο της το αρχιτεκτονικό αριστούργημα του Αγίου Ανδρέα -έργο του Ραστρέλι-, του αρχιτέκτονα που έκτισε τα χειμερινά ανάκτορα των τσάρων στην Αγία Πετρούπολη. Τέλος θα επισκεφθούμε την Αγία Σοφία, την αρχαιότερη εκκλησία της ρωσικής ορθοδοξίας. Το απόγευμα προτείνουμε να επισκεφθείτε το μουσείο των ιστορικών θησαυρών με χρυσά αντικείμενα από τους τάφους των Σκυθών φτιαγμένα από Έλληνες τεχνίτες.

Κίεβο – Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Μετά το πρωινό επιστρέφουμε αεροπορικώς πίσω στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη.   

Τιμοκατάλογος

Κόστος κατ' άτομο

Δίκλινο

Μονόκλινο

Κάθε Σάββατο από 01/04 έως 31/10

595€

795€

*Καλέστε στο γραφείο μας για επιπλέον πληροφορίες και εναλλακτικές στη διαμονή σας*

Παροχές

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με Ukraine Airlines.
 • Διαμονή: Eπιλεγμένα ξενοδοχεία 4*. Geneva Premier Οδησσός / Park Inn by Radisson Troyitska Κίεβο ή παρόμοια.
 • Γεύματα: Πρωινό καθημερινά.
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Στο σπίτι της Φιλικής Εταιρείας και στον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας.
 • Μεταφορές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Ξεναγός: Ελληνόφωνος ξεναγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι και επίναυλοι αεροδρομίων: 195€ 
 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.