Προορισμοί : Κατάνια-Αίτνα-Ταορμίνα-Κήποι Νάξοι-Συρακούσες

29/02
Διάρκεια   4 Ημέρες  Τιμή  από 445,00€

 

Πρόγραμμα Εκδρομής

Αθήνα - Κατάνια (περιήγηση πόλης)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας, την Κατάνια. Άφιξη και ακολουθεί μεταφορά και σύντομη γνωριμία με τη πόλη της Κατάνια και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO χάρη στην αποκατεστημένη μπαρόκ αρχιτεκτονική του. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το εντυπωσιακό υπαίθριο θέατρο, που αν και λέγεται ελληνικό είναι ουσιαστικά ρωμαϊκό. Θα δούμε ακόμη το κάστρο Ουρσίνο όπου υπήρξε ο χώρος κατοικίας του Φρειδερίκου αλλά και όλων των διαδόχων του. Το θέατρο Μάσιμο Μπελίνι είναι η όπερα της Κατάνια αφιερωμένη στο συνθέτη Bellini, ο οποίος συνέθεσε την περίφημη Norma και την ανέβασε για πρώτη φορά σε αυτό το θέατρο. Θα βρεθούμε στη κεντρική πλατεία της πόλης Πιάτσα ντελ Ντουόμο που στην ανατολική της πλευρά βρίσκεται ο καθεδρικός ναός της πόλης, ενώ στη δεξιά βρίσκεται το Δημαρχείο. Στο σιντριβάνι που υπάρχει στην πλατεία πολύς κόσμος πετάει νομίσματα και κάνει ευχές όπως στη Φοντάνα ντι Τρέβι της Ρώμης. Στην συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

Κατάνια - Αίτνα – Κήποι Νάξου - Ταορμίνα – Κατάνια

Πρόγευμα και αναχώρηση για το ενεργό ηφαίστειο της Αίτνας που αποτελεί ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο και συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Πανοραμική θέα του ηφαιστείου θα έχετε και από την πόλη Ταορμίνα, το αρχαίον Ταυρομένιον, την πόλη που αποκαλείται και μπαλκόνι της Σικελίας με τη μοναδική θέα που προσφέρει και τα γραφικά της σοκάκια, τα μαγαζιά και τις πλατείες της. Επισκεπτόμαστε το Αρχαίο Θέατρο και ελεύθερος χρόνος στη διάθεση μας για περιήγηση στην πόλη. Τελευταίος μας σταθμός η πόλη των Κήπων της Νάξου, η πρώτη αποικία της Αρχαίας Ελλάδας στη Σικελία. Κτίστηκε από Χαλκιδέους αποίκους, υπό τον οικιστή Θουκλή το 735/4, στους πρόποδες της Αίτνας. Στον αποικισμό της Νάξου έλαβαν μέρος και Μεγαρείς και Νάξιοι. Στους τελευταίους αποίκους οφείλεται και το όνομα της αποικίας, που διατηρήθηκε ως την εποχή μας, με την προσθήκη Giardini, λόγω των ωραίων κήπων της σύγχρονης πόλης, που αποτελεί γνωστό τουριστικό θέρετρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Κατάνια - Συρακούσες (περιήγηση πόλης)- Κατάνια

Πρωινό και στην συνέχεια μεταφορά και περιήγηση στην πόλη των Συρακουσών και στα μοναδικά  μνημεία της καθώς και η σημαντικότερη πόλη της Μεγάλης Ελλάδας και μια από τις σπουδαιότερες αρχαίες ελληνικές πόλεις. Εδώ θα επισκεφθούμε και θα περιηγηθούμε  στους αρχαιολογικούς ναούς της Αθηνάς, του Δία & του Απόλλωνα. Εν συνεχεία επισκεπτόμαστε τον αρχαιολογικό χώρο των Συρακουσών, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τον μεγαλειώδη βωμό του Ιέρωνος Β’ μήκους 200 μέτρων και πλάτους 23, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο των Συρακουσών, το Νυμφαίων αλλά και τα λατομεία μέσα στο αρχαιολογικό πάρκο, όπου εργάστηκαν καταναγκαστικά πάνω από 10.000 Αθηναίοι, μετά την ήττα τους στην εκστρατεία της Σικελίας. Ελεύθερος χρόνος και νωρίς το απόγευμα επιστροφή στη Κατάνια, διανυκτέρευση.

Κατάνια  - Αθήνα        

Μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

 

Τιμοκατάλογος

Αθήνα

Κόστος κατ' άτομο

Δίκλινο / Τρίκλινο 1 Παιδί 2 - 12 ετών  σε τρίκλινο με 2 ενήλικες Μονόκλινο
  445€ 395€ +90ε


Παροχές

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΚΑΤΑΝΙΑ-ΑΘΗΝΑ με απευθείας πτήση

 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμου

 • 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* (President Park ή παρόμοιο) στην ευρύτερη περιοχή της Κατάνιας με ημιδιατροφή

 • Μεταφορές από / προς το αεροδρόμιο της Κατάνιας

 • Περιηγήσεις, εκδρομές, ξεναγήσεις με πολυτελές πούλμαν ως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα

 • Έμπειρος τοπικός ελληνόφωνος συνοδός

 • 1 χειραποσκευή 40 εκ Χ 20 εκ Χ 25 εκ

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

 • Checkpoints € 25 σύνολο το άτομο πληρωτέα τοπικά

 • κόστος παραδοτέας αποσκευής 10 ή 20 κιλών (ρωτήστε μας για τις δυνατότητες που υπάρχουν)

 • Είσοδοι μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, παλάτια, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά

 • δημοτικός φόρος πόλης ο οποίος καταβάλλεται απευθείας στο ξενοδοχείο

 • Ότι δε αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Κρατήσεις με προκαταβολή 150€ το άτομο το αργότερο μέχρι και τις 07/02, καταληκτική ημερομηνία πραγματοποίησης ή ακύρωσης της εκδρομής, βάσει τελικής συμμετοχής (ελάχιστη συμμετοχή 16 άτομα). Στην περίπτωση που ακυρωθεί η εκδρομή λόγω μικρότερης συμμετοχής, θα υπάρξει πλήρης επιστροφή χρημάτων. | Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων | Τελικό ημερήσιο πρόγραμμα θα παραλάβετε με το ενημερωτικό σας.