Προορισμοί : Κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά με το Gemini

7, 10, 14, 17, 21, 24, 28, 31 / 8
Διάρκεια   3,4 Ημέρες  Τιμή  από 349,00€

 

Πρόγραμμα Εκδρομής

Το M/V Gemini (πλήρης ανακαίνιση το 2017 και αναβαθμίστηκε το 2019) είναι ένα μοντέρνο πλοίο, με ευρύχωρα καταστρώματα, πισίνα, δυο τζακούζι, γυμναστήριο, καζίνο και χώρους, μπαρ, εστιατόρια, προσφέροντας 400 άνετες εσωτερικές και εξωτερικές καμπίνες, όπως και σουίτες με μπαλκόνια.

Ρεμπέτικη γιορτή στην Σύρο (περίπου 3,5 ώρες)

Ζήστε την εμπειρία του ρεμπέτικου γλεντιού με παραδοσιακή μουσική, χορό και τοπικές σπεσιαλιτέ! Η εκδρομή ξεκινά με μια μικρή βόλτα στο κέντρο της Ερμούπολης, την πανέμορφη πρωτεύουσα της Σύρου, όπου ο ξεναγός μας θα σας δείξει τα κυριότερα σημεία της πόλης όπως την Πλατεία Μιαούλη, το θέατρο Απόλλων και την γειτονιά «Βαπόρια». Θα ανακατευτείτε με τους ντόπιους και θα πάρετε μια γεύση από την ατμόσφαιρα του νησιού. Φανταστείτε τον εαυτό σας στην αυλή μιας ταβέρνας με υπέροχη θέα στο αιγαίο. Ναι, εκεί πρόκειται να σας πάμε! Στην ταβέρνα θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε τα παραδοσιακά ρεμπέτικα του διάσημου μουσικοσυνθέτη Μάρκου Βαμβακάρη, που γεννήθηκε σε αυτό το νησί. Θα απολαύσετε μια πληθώρα μεζέδων όπως το λουκάνικο Σύρου, φρέσκες τοπικές σαλάτες, μελιτζάνες «τρία τυριά» κλπ καθώς επίσης και άφθονο κρασί. Χορέψτε ζεμπέκικο, χασάπικο και συρτάκι! Όπα !!!

Αρχαία Έφεσος (περίπου 5 ώρες)

Θα ταξιδέψουμε με το πούλμαν περίπου 2 ώρες έως ότου φθάσουμε στην αρχαία πόλη της Εφέσου, περνώντας διαμέσου πολλών παραδοσιακών τούρκικων χωριών. Η Έφεσσος, μια από της 12 Ιωνικές πόλεις, ένα θαυμάσιο μνημείο πάνω στους λόφους με θέα το Αιγαίο. Ιδρύθηκε από τους αρχαίους Έλληνες το 2.000 ΠΧ και έγινε η δεύτερη μεγαλύτερη Ρωμαϊκή πόλη, που έφθασε κάποια στιγμή το ένα τέταρτο του εκατομμυρίου κατοίκους!.Ηταν η πρώτη και η πιο σημαντική Ρωμαϊκή Πόλη στην Ασία, και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της. Πιστεύεται οτι η Παρθένος Μαρία έζησε και πέθανε εδώ, και οτι ο Απόστολος Παύλος εδώ έγραψε το Γράμμα προς τους Εφέσιους. Η Έφεσος συναγωνίζεται με το Φόρουμ και την Ακρόπολη των Αθηνών, ώς μια από τις πιο πλήρεις κλασσικές πόλεις της Ευρώπης. Θα περπατήσουμε διαμέσου των μαρμάρινων κιονοστοιχιών την «οδό των Κουρητών» για να φθάσουμε στην «Κρήνη του Τραϊανού», τον «Ναό του Αδριανού» τα «θερμά Λουτρά Σχολαστικίας» και τις θαυμάσιες κατοικίες των πατρικίων, όπου ακόμα σώζονται κάποια μωσαϊκά. Λίγο πιο κάτω η θεαματική Βιβλιοθήκη του Κέλσου, η οποία είχε σχεδόν εξ’ολοκλήρου ανακατασκευαστεί, πύργοι πάνω στην ονομαστή «Μαρμάρινη Οδό». Το Μέγα Θέατρο της Εφέσου, όπου κάποτε ο Απόστολος Παύλος κύρηξε. Το Θέατρο χωρούσε 24.000 θεατές και είναι ακόμα και τώρα ξακουστό για την εξαιρετική ακουστική του. Θα υπάρχει λίγος χρόνος για ψώνια πριν γυρίσουμε στο πλοίο.

Ιζμίρ (Γύρος της πόλης) (περίπου 4 ώρες)

Το Ιζμίρ έκτασης πάνω από 12.000 τετ.χιλιόμετρα, και πληθυσμού πάνω από 3 εκατομύρια, είναι η 3η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας. Παρουσιάζεται ως μία μοντέρνα μητροπολιτική πόλη, όμως καθώς θα την διασχίζουμε το υπέροχο αρχαίο της παρελθόν είναι εμφανές. Τα απομεινάρια της Αρχαίας Αγοράς, που ιδρύθηκε από τον Μάρκο Αυρήλιο το 178 ΠΧ, βρίσκονται στο μέσον της πόλης. Οι ξεναγοί μας θα σας δείξουν και το κομμάτι της Αγοράς που ανακαλύφθηκε πιο πρόσφατα και είναι δυόροφο – ο πρώτος όροφος ήταν αφιερωμένος στο εμπόριο, κατασκευές και αποθήκες, και ο δεύτερος όροφος αφιερωμένος σε χώρους συνεδρίων και λιανικού εμπορίου. Πολλά αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν εδώ βρίσκονται τώρα στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ιζμίρ .

Οία Πανοραμική βόλτα  (περίπου 4 ώρες)

Πρώτα θα πάμε μέχρι το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, όπου η θέα κόβει την ανάσα. Θα βγάλετε πολλές φωτογραφίες για να ζηλέψουν όσοι δεν ήρθαν μαζί. Η βόλτα συνεχίζεται προς τον Βορρά. Ανατολικά βρίσκονται το Καμάρι και ο Μονόλιθος, και διαμέσου των Φηρών τα μικρά παραδοσιακά χωριουδάκια Φηροστεφάνι και Ημεροβίγλι με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Στην συνέχεια θα φθάσουμε στην Οία. Καθόλι την διαδρομή προς τα Δυτικά θα απλώνεται μπροστά σας η δαντελωτή καλντέρα, τα μικρά νησάκια της Θηρασιάς, Παλιά και Νέα Καμένη και φυσικά μια αξεπέραστη πανοραμική θέα. Στην Οία θα έχετε άφθονο χρόνο να περπατήσετε στα σοκάκια της, να χαζέψετε τα μικρά μαγαζάκια της, να βγάλετε φωτογραφίες, να δείτε τα χαρακτηριστικά σπιτάκια που είναι σε σπηλιές μέσα στους βράχους, και να δείτε και το Αμμούδι που βρίσκεται στους πρόποδες της καλντέρας. Επιστροφή στο πλοίο.

AΚΡΩΤΗΡΙ (ΕΚΣΚΑΦΕΣ) (περίπου 4 ώρες)

Οι άνθρωποι που ζούσαν εδώ στην προϊστορική Σαντορίνη ονόμαζαν το νησί «Στρογγύλη» Το 1650 πΧ το ηφαίστειο των Φηρών εξεράγη, βυθίζοντας το κέντρο της Στρογγύλης, δημιουργώντας έτσι την υπέροχη καλντέρα. Στο λιμάνι του Αθηνιού τα κλιματιζόμενα πούλμαν μας σας περιμένουν για να σας πάνε στο πιο σημαντικό αρχαιολογικό χώρο της Σαντορίνης που είναι στο χωριό Ακρωτήρι. Από το 

λιμάνι του Αθηνιού θα κατευθυνθούμε Νότια. Θα σταματήσουμε στα ερείπια του περίφημου Ανεμόμυλου για φωτογραφίες και για να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα. Θα συνεχίσουμε για το Ακρωτήρι όπου θα εξευρευνήσουμε το αρχαίο χωριό με τα εκπληκτικά ερείπια που σας γυρίζουν κυριολεκτικά πίσω στον χρόνο. Αυτοί οι τόσο προηγμένοι κάτοικοι έκτιζαν από τότε δυόροφα και τριόροφα σπίτια ανάμεσα στις καλλιέργειές τους. Θα θαυμάσετε τα απομεινάρια των σπιτιών, των μαγαζιών και των εργαστηρίων τους που ήταν κτισμένα κυκλικά της Τετράγωνης Πλατείας χιλιάδες χρόνια πριν. Το Ακρωτήρι ήταν μια πολυσύχναστη πόλη που όμως οι κάτοικοί της την εγκατέλειψαν πριν την μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου, πράγμα που παραμένει μυστήριο για τους αρχαιολόγους και τους Ιστορικούς έως σήμερα. Οι στάχτες του ηφαιστείου έθαψαν την πόλη, διατηρώντας έτσι πολλά από τα κτίσματα και τοιχογραφίες. Θα μπορούσε το Ακρωτήρι να είναι η «Χαμένη πόλη της Ατλαντίδας»? Εσείς θα το αποφασίσετε.

Μετά το Ακρωτήρι θα προχωρήσουμε προς τα Φηρά, την πρωτεύουσα της Σαντορίνης που είναι και η μεγαλύτερη πόλη της, όπου θα επισκεφθούμε την Ορθόδοξη Μητρόπολη γνωστή και έως η «Υπαπαντή», ξακουστή για την ωραία της αρχιτεκτονική και τις ωραίες τοιχογραφίες της που ζωγράφισε ο Σαντορινιός καλιτέχνης Χριστόφορος Ασίμης. Μετά την επίσκεψή μας στην Εκκλησία, μπορείτε να κάνετε βόλτα στα σοκάκια της πόλης και να απολαύσετε ένα καφέ ή ένα αναψυκτικό, ή μπορείτε να πάρετε το τελεφερίκ έως το λιμανάκι κάτω, πραγματοποιώντας μια κάθοδο περισσοτέρων των 200 μέτρων που οδηγούν στα βαθύ μπλε νερά της καλντέρας. Τα πλιάριά μας θα βρίσκονται εκεί και θα σας περιμένουν για να σας γυρίσουν στο πλοίο.

ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ 4ΗΜΕΡΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

ΡΟΔΟΣ ΚΑΙ ΛΙΝΔΟΣ  (περίπου 4 ώρες)

Οδηγούμε κατά μήκος της πανέμορφης παραλιακής οδού νοτιοανατολικά, περνάμε διαμέσου κάτασπρων χωριών για να φθάσουμε στην Λίνδο, μια από τις 3 πλέον σημαντικές μεγάλες πόλεις της αρχαιότητας. Βλέπουμε πως ολόκληρη αυτή η πόλη περιτριγυρίζεται απο μεσαιωνικά τείχη που κατασκεύασα οι Ιππότες του Άγίου Ιωάννη τον 13ο αιώνα. Στο εσωτερικό βρίσκεται η Ακρόπολις της Λίνδου, στο χείλος ενός γκρεμού 122 μέτρα πάνω από την θάλασσα. Από εκεί θαυμάζουμε την εκπληκτική θέα του Αιγαίου και του λιμανιού του Αγίου Παύλου, όπου ο Απόστολος αγκυροβόλησε κατά το ιστορικό ταξίδι του προς την Έφεσο. Ανεβαίνουμε περπατώντας επάνω στον λόγο, προς την μεγάλη σκάλα που οδηγεί από το Ελληνιστικό Πόρτικο προς την Ακρόπολη και τον Ναό της Αθηνάς. Αν θέλετε να ανεβείτε με γαϊδουράκι, ένα ποσόν θα σας ζητηθεί από τον ιδιοκτήτη. Μετά την ξενάγηση στην Ακρόπολη θα έχετε ελεύθερο χρόνο μόνοι σας να επισκεφθείτε το χωριό της Λίνδου πριν συναντηθούμε στο πούλμαν. Γυρίζουμε στην πόλη της Ρόδου κάνοντας μια πανοραμική βόλτα στην καινούργια πόλη πριν συνεχίσουμε στο Όρος Σμίθ όπου θα δούμε τα ερείπια της αρχαίας Ρόδου, τον Ναό του Απόλλωνα και το Στάδιο του Διαγόρα. Κατόπιν το πούλμαν θα σας αφήσει στην Πύλη ΝτΆμπουάζ, εκεί όπου αρχίζει ο περίπατος διαμέσου της Μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου. Ακολουθήστε τον ξεναγό σας προς το βόρειο μέρος όπου κάποτε ζούσαν οι Ιππότες και οι ακόλουθοί τους. Δείτε το Παλάτι των Ιπποτών, συνεχίστε την βόλτα διαμέσου του δρόμου των Ιπποτών προς την Πύλη για να γυρίσετε στο πλοίο. Μια μικρή επίσκεψη σε εργαστήριο κεραμεικής περιλαμβάνεται. ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: το ταξίδι από την Ρόδο την Λίνδο είναι περίπου 50 λεπτά. Η εκδρομή αυτή δεν συνιστάται σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Παλαιά Πόλη & Φιλέρημος (περίπου 4 ώρες)

Οδηγούμε διαμέσου των Μεσαιωνικών Τειχών στο Όρος Σμίθ, την Ακρόπολη της αρχαίας Ρόδου. Από τους κατακόρυφους μαζικούς πυλώνες του ναού της Αθηνάς, η θέα περιλαμβάνει τον κοντινό Ναό του Απόλλωνα, το στάδιο του Διαγόρα και το λιμάνι, προστατευμένο από τον Κολοσσό της Ρόδου, ένα από τα Επτά Θαύματα του αρχαίου κόσμου. Το ταξίδι μας συνεχίζεται προς την Φιλέρημο. Η κορυφή της Φιλερήμου ήταν η τοποθεσία της Ιαλυσού, μιας από τις τρεις αρχαίες πόλεις της Ρόδου. Μεταγενέστερες τοποθεσίες περιλαμβάνουν την αναστηλωμένη βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας της Φιλερήμου, ένα παρεκκλήσι με τοιχογραφίες του 15ου αιώνα και το κατεστραμμένο Κάστρο των Ιπποτών. Μετά από αυτήν την επίσκεψη και λίγο ελεύθερο χρόνο, γυρίζουμε στην Ρόδος και ξεκινάμε ένα περίπατο με ξενάγηση στην Παλαιά πόλη προς την Πύλη ΝτΆμπουάζ. Είναι μια υπέροχη βόλτα στην Οδό των Ιπποτών με τα μεσαιωνικά κτίρια, τα δρομάκια, τους πύργους, τους πυργίσκους και τις διακοσμημένες προσόψεις. Θα επισκεφθούμε το Παλάτι του Μέγα Μάγιστρου με τα υπέροχα μωσαϊκά. Η βόλτα μας τελειώνει στην Πύλη από όπου θα γυρίσουμε στο πλοίο.

Τιμοκατάλογος

Αθήνα

Ξενοδοχείο

3ημερη Κρουαζιέρα

4ημερη Κρουαζιέρα

Standard εσωτερική 349€ 449€
Premium εσωτερική 389€ 499€
Standard εξωτερική 439€ 569€
Superior εξωτερική (περιορ.θέα) 459€ 599€
Superior εξωτερική 509€ 649€
Deluxe εξωτερική (περιορ.θέα) 529€ 679€
Deluxe εξωτερική 569€ 719€
Junior σουίτα 649€ 799€
Σουίτα με μπαλκόνι 1099€ 1299€
3ο-4ο άτομο 279€ 349€
Λιμενικά Τέλη (συμπεριλαμβάνονται) 125€ 150€

Αναχωρήσεις: 3ημερης κρουαζιέρας : 07, 14, 21, 28/ 08

Αναχωρήσεις: 4ημερης κρουαζιέρας : 10, 17, 24, 31/ 08

Για κρατήσεις έως 30.06 υπάρχει έκπτωση. Επικοινωνήστε με το γραφείο μας και ενημερωθείτε αναλυτικά.

Επιβάρυνση μονόκλινου 35% σε όλες τις ανωτέρω τιμές, εκτός από τις σουίτες στις οποίες είναι 100% (εκτός των λιμ. τελών).
Παιδιά έως 16 ετών που μοιράζονται την καμπίνα με 2 ενήλικες, είναι ΔΩΡΕΑΝ και πληρώνουν ΜΟΝΟ Λιμενικά τέλη.
Οι ανωτέρω τιμές περιλαμβάνουν: Λιμενικά τέλη, φιλοδωρήματα, πλήρη διατροφή (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό και μεσονύχτιο σνακ), πρόγραμμα ψυχαγωγίας, ειδικό πακέτο ποτών*
*Ειδικό πακέτο ποτών για κάθε ενήλικα ημερησίως: 2 μικρά μπουκάλια νερό, 2 αναψυκτικά, 2 ποτήρια κρασί ή δύο μικρές μπύρες, 2 φλυτζάνια καφέ φίλτρου ή τσάι (όλα τα ποτά σερβίρονται με το ποτήρι)