Θεσσαλονίκη

19/11, 24/12
Διάρκεια   4 Ημέρες   Τιμή  από 295,00€

Πρόγραμμα Εκδρομής

Αθήνα – Αμπελάκια – Θεσσαλονίκη
Συνάντηση και αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις μέσω της Εθνικής οδού, για τον πρώτο μας σταθμό, τα γραφικά Αμπελάκια. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής και βόλτα στα δρομάκια με τα αναπαλαιωμένα αρχοντικά. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα. Μια πρώτη γνωριμία με τη φωτισμένη πόλη θα κλείσει την ημέρα μας με τις ωραιότερες εικόνες.

Θεσσαλονίκη
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την προγραμματισμένη ξενάγηση πόλης. Θα επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο οι συλλογές του οποίου περιλαμβάνουν αντικείμενα και ανασκαφικά σύνολα από έρευνες οι οποίες έχουν διενεργηθεί από την Αρχαιολογική Υπηρεσία σε ολόκληρη τη Μακεδονία από το 1912 μέχρι σήμερα. Στη συνέχεια θα οδηγηθούμε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, χτισμένο στα ερείπια του πρώην ρωμαϊκού λουτρού. Θα δούμε το σημείο όπου μαρτύρησε ο Άγιος και θα θαυμάσουμε τα καταπληκτικά ψηφιδωτά.
Θα συνεχίσουμε για τα Κάστρα της Άνω πόλης και το Φρούριο του Επταπύργιου, γνωστό και ως Γεντί Κουλέ, την Καμάρα και τον Λευκό Πύργο, μνημείο σύμβολο. Απόγευμα ελεύθερο.

Θεσσαλονίκη (Λουτρά Πόζαρ)
Μια μονοήμερη εκδρομή διάρκειας 8 ωρών περιλαμβάνει δύο από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς προορισμούς της Μακεδονίας.
Η πρώτη στάση της εκδρομής πραγματοποιείται στην Πέλλα, στην Κεντρική Μακεδονία. Απέχει 45 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα. Η Πέλλα, μια μικρή πόλη στις ακτές του Θερμαϊκού κόλπου έγινε πρωτεύουσα του Μακεδονικού κράτους στο τέλος του 5ου – αρχές του 4ου αιώνα π.Χ., αντικαθιστώντας τις Αιγές και σύντομα εξελίχθηκε στο σημαντικότερο πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο όλης της Ελλάδας. Η επιλογή της θέσης της νέας πρωτεύουσας έγινε πιθανότατα από το βασιλιά Αρχέλαο ή από τον Αμύντα Γ΄, κυρίως για πολιτικούς και οικονομικούς λόγους αφού διέθετε εύφορα εδάφη στην ενδοχώρα της και την περίοδο εκείνη ήταν παραθαλάσσια, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση προς όλες τις κατευθύνσεις, γεγονός που εξυπηρετούσε τόσο την ανάπτυξη του εμπορίου όσο και την επεκτατική πολιτική των Μακεδόνων βασιλέων. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο της Πέλλας με τα εκπληκτικά ψηφιδωτά του 4ου αιώνα και τον αρχαιολογικό χώρο.
Συνεχίζουμε για την Έδεσσα. Τέλος καταλήγουμε στα Λουτρά Πόζαρ. Τα Λουτρά Πόζαρ ή Λουτρακίου βρίσκονται στην επαρχία Αλμωπίας, 13χλμ βορειοδυτικά της Αριδαίας στο νομό Πέλλας. Απλώνονται στους πρόποδες του όρους Καϊμακτσαλάν λίγα χλμ. από τα Ελληνοσκοπιανά σύνορα. Η περιοχή είναι χτισμένη στις όχθες του θερμοπόταμου που διασχίζει την περιοχή. Τα ιαματικά, θερμά νερά με σταθερή θερμοκρασία 37οC, αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από το βουνό, όπου δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο βουνού και δάσους. Επισκέπτες καταφθάνουν στα Λουτρά από κάθε γωνιά της Ελλάδας είτε για να δεχθούν τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών νερών (θεραπευτικών – χαλαρωτικών) είτε για να αποδράσουν στα πανέμορφα βουνά με τις σπηλιές, είτε και τα δύο. Οι εγκαταστάσεις του όλου συγκροτήματος είναι οργανωμένες σε μια μικρή λουτρόπολη με ξενοδοχεία, πισίνες, αποδυτήρια, εστιατόρια, μπαρ, προσφέροντας κάθε δυνατή εξυπηρέτηση στο λουόμενο.
Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Θεσσαλονίκη.

Θεσσαλονίκη – Λάρισα – Βόλος – Αθήνα
Μετά το πρωινό παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής με κατεύθυνση τη Λάρισα. Σύντομη στάση στο κέντρο της πόλης για να θαυμάσουμε το αρχαίο θέατρο, από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα του ελληνικού χώρου, το οποίο κατασκευάσθηκε στις νότιες υπώρειες του λόφου Φρούριο, όπου βρισκόταν η οχυρωμένη ακρόπολη της αρχαίας πόλης. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Βόλο. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό στα παραδοσιακά τσιπουράδικα της παραλίας, βόλτα στην παραλία του Βόλου.
Αργότερα αναχώρηση για την Αθήνα όπου και φτάνουμε αργά το απόγευμα με τις καλύτερες εντυπώσεις!

Τιμοκατάλογος

Κατ'άτομο Δίκλινο Μονόκλινο
  295€ 395€


Παροχές

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Διαμονή: Επιλεγμένο ξενοδοχείο 3*.
  • Γεύματα: Πρωινό.
  • Μεταφορές: Πολυτελές λεωφορείο.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Ξενάγηση στην πόλη της Θεσσαλονίκης & ολοήμερη εκδρομή στην Πέλλα & τα Λουτρά Πόζαρ (Έδεσσα) .
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
  • ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Τέλη εισόδων: Σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.

Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

Στις τιμές μας δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής του άρθρου 53 Ν.4389/2016, ανά ημερήσια χρήση εκάστου δωματίου/σουίτας, που ισχύει από 1/1/2018.

Η χρέωση ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση είναι :

Ξενοδοχείο 3* : 1,50€

Ξενοδοχείο 4* : 3,00€

Ξενοδοχείο 5* : 4,00€

και θα καταβάλλεται από τον πελάτη απ'ευθείας στο ξενοδοχείο. Σε περίπτωση τυχόν αλλαγής, μέσω διευκρινιστικής εγκυκλίου του υπουργείου οικονομικών, του τρόπου απόδοσης του ανωτέρω φόρου ή άλλου φόρου/τέλους, η τιμολογιακή πολιτικής μας θα τροποποιηθεί αναλόγως.