Προορισμός: Κόστα Ρίκα 

Αναχωρήσεις:

 21 Οκτωβρίου, 18 Νοεμβρίου

  

Διάρκεια   9 Ημέρες  Τιμή  από 1839€/άτομο

Σαν Χοσέ, Ηφαίστειο Πόας, Λα Φορτούνα, Εθνικό Πάρκο Τορτουγκέρο, Ηφαίστειο Αρενάλ με Πεζοπορία στο μονοπάτι 1968,

Πεζοπορία στο τροπικό δάσος Αρενάλ με τις κρεμαστές γέφυρες,

Επίσκεψη και μπάνιο στις θερμές πηγές Ταμπακόν,

 Εθνικό Πάρκο Πάρκο Μανουέλ Αντόνιο και κολύμπι στις εκπληκτικές παραλίες του Ειρηνικού!  

 

Πρόγραμμα Εκδρομής

 

Αθήνα - Σαν Χοσέ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για την πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα, το Σαν Χοσέ, μια από τις πιο κοσμοπολίτικες πόλεις της Λατινικής Αμερικής. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

Σαν Χοσέ - Ηφαίστειο Πόας - Σαν Χοσέ, Ξενάγηση πόλης

Πρωινή αναχώρηση για το κολοσσιαίο ενεργό ηφαίστειο Πόας (Poás), οι τελευταίες εκρήξεις του οποίου έγιναν τον Σεπτέμβριο του 2019. Διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους κρατήρες του κόσμου (με διάμετρο 1,6 χιλιόμετρα και βάθος 320 μέτρα), εντός του οποίου έχει σχηματιστεί μια καταπράσινη λίμνη, καθώς και  έναν αρχαιότερο κρατήρα, στον οποίο επίσης υπάρχει μια λίμνη. Θα θαυμάσουμε τη θέα του ηφαιστείου και μετά τις απαραίτητες φωτογραφίες θα επιστρέψουμε στο Σαν Χοσέ για την ξενάγησή μας στην πόλη. Ξεκινώντας από τα δυτικά, θα περάσουμε από το μητροπολιτικό πάρκο Λα Σαμπάνα, τον παλαιό πύργο ελέγχου του πρώτου Διεθνούς Αεροδρομίου του Σαν Χοσέ, το συγκρότημα κατοικιών της περιοχής Rohrmoser, το σπίτι του τέως προέδρου της χώρας και νομπελίστα ειρήνης Όσκαρ Αρίας Σάντσες κ.ά. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στον ανατολικό τομέα της πόλης. Περνώντας από την Πλατεία Δημοκρατίας, το Εθνικό Μουσείο, την Εθνική Βιβλιοθήκη και το Δικαστικό Μέγαρο θα φθάσουμε το Μουσείο Χρυσού, το οποίο θα επισκεφθούμε για να θαυμάσουμε τα προκολομβιανής εποχής εντυπωσιακά εκθέματα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το πανέμορφο Εθνικό Θέατρο, ένα ακόμα πολιτιστικό στολίδι της πρωτεύουσας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

Σαν Χοσέ - Μπραούλιο Καρίγιο - Εθνικό Πάρκο Τορτουγκέρο  

Πρωινή οδική αναχώρηση για Τορτουγκέρο, μέσω του τεράστιου Εθνικού Πάρκου Μπραούλιο Καρίγιο (Braulio Carrillo National Park). Απολαμβάνοντας μία διαδρομή μέσα από φυτείες μπανάνας και ανανά, θα φθάσουμε στην αποβάθρα και θα επιβιβαστούμε στο πλοιάριο στο Εθνικό Πάρκο Τορτουγκέρο (Tortuguero National Park), που μέσω πλωτών ποταμών, λιμνών και καναλιών θα μας οδηγήσει σε περίπου μιάμιση ώρα στο lodge. Εδώ τα τουκάν, οι παπαγάλοι και οι σπάνιοι πράσινοι μακάο έχουν την τιμητική τους. Το Τορτουγκέρο αποτελεί το σημαντικότερο καταφύγιο αναπαραγωγής της πράσινης χελώνας σε ολόκληρη την Καραϊβική - εξ άλλου το όνομα Τορτούγκα/Tortuga σημαίνει χελώνα. Γεύμα και απογευματινή βόλτα στο χωριό Τορτουγκέρο. Επιστροφή στο lodge. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

 

Εθνικό Πάρκο Τορτουγκέρο

Σήμερα το πρωί θα κάνουμε μια βόλτα με βάρκα στα κανάλια του Εθνικού Πάρκου Τορτουγκέρο. Πρόκειται μια από τις πιο ανέγγιχτες άγριες περιοχές της χώρας με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα. Τα κανάλια περιβάλλονται από καταπράσινο τροπικό δάσος, στο οποίο ζουν κροκόδειλοι, αλιγάτορες, πίθηκοι και πολλά άλλα ζώα, καθώς και περισσότερα από 300 είδη πουλιών, οι δε παραλίες αποτελούν βιότοπο για επτά είδη θαλάσσιας χελώνας. Δεν είναι τυχαίο ότι το Τορτουγκέρο αποκαλείται και "μικρός Αμαζόνιος της Κόστα Ρίκα". Μετά το γεύμα, θα περπατήσουμε κατά μήκος των μονοπατιών του καταλύματος με ειδικό οδηγό-φυσιοδίφη και στη συνέχεια θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για ξεκούραση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.  

 

 

 

Εθνικό Πάρκο Τορτουγκέρο - Λα Φορτούνα - Πεζοπορία στο Μονοπάτι 1968 - Θερμές πηγές Ταμπακόν - Αρενάλ

Μέσω των καναλιών του  Τορτουγκέρο θα επιστρέψουμε στην αποβάθρα και θα συνεχίσουμε για την πόλη Γκουαπίλες (Guapiles), όπου θα γευματίσουμε. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για μια διαδρομή μέσα από φυτείες, φυτώρια και αγροκτήματα βοοειδών, για την πόλη Λα Φορτούνα (La Fortuna), που βρίσκεται στους πρόποδες του ηφαιστείου Αρενάλ (Arenal Volcano). Το μεγαλειώδες αυτό ηφαίστειο με το χαρακτηριστικό κωνικό του σχήμα είναι ένα από τα φυσικά θαύματα της χώρας. Η πιο ενεργή καταγεγραμμένη περίοδός του άρχισε το 1968, όταν μια έκρηξη κατέστρεψε την μικρή πόλη Ταμπακόν. Από το 1968 μέχρι το 2010 το Αρενάλ ήταν το πιο ενεργό ηφαίστειο της Κόστα Ρίκα. Μετά το 2010 η ηφαιστειακή δραστηριότητα μειώθηκε ξανά και σήμερα μπορεί κανείς να δει στην κορυφή του κώνου σύννεφα καπνού ή τέφρας, όχι όμως εκρήξεις λάβας.

Φθάνοντας, θα ακολουθήσουμε το Μονοπάτι 1968. Πήρε το όνομά του από την έκρηξη του ηφαιστείου Αρενάλ του 1968 - ένα από τα πιο σημαντικά και κρίσιμα γεγονότα στην ιστορία της Κόστα Ρίκα. Το δάσος στη δυτική πλευρά του ηφαιστείου κάηκε ολοσχερώς από τη λάβα. Μέσα από το μονοπάτι αυτό θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα πεδία λάβας, τα βράχια και τους ογκόλιθους, αλλά και να φωτογραφίσουμε το εντυπωσιακό ηφαίστειο Αρενάλ.  Στο τέλος της ημέρας θα απολαύσετε το μεγαλύτερο και μοναδικό φυσικό δίκτυο των ιαματικών πηγών του Αρενάλ στο Ταμπακόν, μέσα στην καταπράσινη βλάστηση, τα πολύχρωμα τροπικά λουλούδια και τους ήχους των ρεμάτων και των καταρρακτών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση. 

  

Αρενάλ - Πεζοπορία στο Τροπικό δάσος με τις κρεμαστές γέφυρες - Μανουέλ Αντόνιο

Συνάντηση με τον τοπικό έμπειρο φυσιοδίφη ξεναγό μας για μια πεζοπορία τεσσάρων χιλιομέτρων σε ένα μονοπάτι που διασχίζει το υπέροχο ποικιλόμορφο τροπικό οικοσύστημα και σε μια σειρά από  κρεμαστές γέφυρες για μια μοναδική εμπειρία, που θα μας δώσει την ευκαιρία να θαυμάζουμε την πανίδα και την χλωρίδα του δασικού θόλου, καθώς και μία υπέροχη θέα στο επιβλητικό ηφαίστειο Αρενάλ από μια ξεχωριστή οπτική γωνία. Μετά την πεζοπορία, θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν και θα αναχωρήσουμε για την ζεστή ακτή του Ειρηνικού ωκεανού και το Μανουέλ Αντόνιο, ένα μικρό πάρκο σε σχέση με τα υπόλοιπα της χώρας, αλλά το πιο δημοφιλές, με τις υπέροχες παραλίες του ανάμεσα στους παράκτιους λόφους και την πλούσια τροπική βλάστηση. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Εθνικό Πάρκο Μανουέλ Αντόνιο

Πρωινή επίσκεψη στο πανέμορφο Εθνικό Πάρκο Μανουέλ Αντόνιο (Manuel Antonio National Park), ένα πραγματικό κόσμημα της φύσης.  Υπάρχουν πολλά μονοπάτια για περπάτημα και εμείς, συνοδευόμενοι από έναν εξειδικευμένο οδηγό, θα απολαύσουμε έναν περίπατο μέσα στη ζούγκλα, αναζητώντας ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον. Τα μονοπάτια αυτά διακλαδίζονται σε πολλά σημεία και οδηγούν σε τέσσερις ξεχωριστές παραλίες, τις Espadilla Sur, Manuel Antonio, Escondida και Playita, όπου μπορείτε να κολυμπήσετε σε κρυστάλλινα, ζεστά νερά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο για ξεκούραση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

Μανουέλ Αντόνιο - Σαν Χοσέ - Πτήση για την Αθήνα

Check out από το ξενοδοχείο και οδική αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Σαν Χοσέ, απ΄ όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Άφιξη στην Αθήνα

 

Σημειώσεις

 • Απαραίτητο διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από την χώρα.
 • Η σειρά των εκδρομών και των επισκέψεων μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί αναγκαίο (λόγω απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών κλπ.) για την καλύτερη έκβασή του.
 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

Tιμοκατάλογος

 

 

Τιμή κατ' άτομο

 

Δίκλινο

 

3ο άτομο

έως 12 ετών

Μονόκλινο

 

21 Οκτωβρίου

1839

1789

2380

18 Νοεμβρίου

1899

1799

2300

                          Έως 12 άτοκες δόσεις

 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* & 4* sup και lodges
 • Στο Σαν Χοσέ διαμονή στο Grand Hotel Curio Collection By Hilton 5*, το ξενοδοχείο-"κόσμημα" στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης
 • Στο Μανουέλ Αντόνιο διαμονή στο ξενοδοχείο Parador Resort & Spa 5*
 • Ημιδιατροφή στο Σαν Χοσέ, στην Λα Φορτούνα και στο Εθνικό Πάρκο Μανουέλ Αντόνιο
 • Πλήρης διατροφή στο lodge του Τορτουγκέρο
 • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, μεταφορές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Είσοδοι στα πάρκα και στους επισκεπτόμενους χώρους, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά: € 880
 • Φόρος εξόδου της Κόστα Ρίκα: $ 28/άτομο (πληρώνεται επιτόπου στο αεροδρόμιο του Σαν Χοσέ)

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Χώρα: ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ
 • Αναχώρηση: 21 Οκτωβρίου, 18 Νοεμβρίου
 • Διάρκεια: 9 Ημέρες
 • Τιμή: από 1839€
Διαβάστηκε 26 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 13:04
Rate it
(0 ψήφοι)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 14 ΗΜΕΡΕΣ Μεξικό 13 ΗΜΕΡΕΣ Πανόραμα Κολομβίας »