Προορισμός:  ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Αναχωρήσεις: 24,31/12

Διάρκεια    3 Ημέρες 

 

Τιμή  από 145€/άτομο

ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΥΟΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΦΟΛΟΗΣ ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΝΑΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ - ΑΜΑΛΙΑΔΑ - ΚΟΥΡΟΥΤΑ - ΛΙΜΝΗ ΚΑΙΦΑ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ -
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΗ (ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΥ) ΜΑΡΑΘΟΥΠΟΛΗ - ΔΡΥΟΔΑΣΟΣ ΦΟΛΟΗΣ – ΛΑΜΠΕΙΑ - ΒΥΤΙΝΑ

 

 

  

Πρόγραμμα Εκδρομής

Αναχώρηση στις 08:15 από ΑΘΗΝΑ, ημίωρη στάση στην περιοχή του Αρτεμισίου και συνεχίζουμε μέσω Μεγαλόπολης, για το ΝΑΟ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ, στις ΒΑΣΣΕΣ Φιγαλείας. Είναι ένας από τους σπουδαιότερους και επιβλητικότερους της αρχαιότητας, αφιερώθηκε από τους Φιγαλείς στον Απόλλωνα διότι τους βοήθησε να ξεπεράσουν μια επιδημία πανώλης. Ο ναός υψώνεται στα 1.130 μέτρα, στο κέντρο της Πελοποννήσου, πάνω στα βουνά μεταξύ Ηλείας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας και βρίσκεται 14 χιλιόμετρα νότια της Ανδρίτσαινας. Επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου, γεύμα προαιρετικά σε ταβέρνα της περιοχής και μέσω ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣΚΡΕΣΤΕΝΩΝ, θα φθάσουμε στην ΑΜΑΛΙΑΔΑ, επίσκεψη και τακτοποίηση αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή της Κουρούτας. Χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διαν/ση.

Πρωινό και επίσκεψη στη ΛΙΜΝΗ ΚΑΙΦΑ, βρίσκερται δίπλα στην Θάλασσα, έχει ιαματικά νερά και απέχει πέντε χιλιόμετρα από τη ΖΑΧΑΡΩ. Καλύπτει επιφάνεια 1500 στρεμμάτων και μέσα στην λίμνη υπάρχει και το νησάκι της Αγίας Αικατερίνης και στις όχθες της η λουτρόπολη Καϊάφα. Αποτελεί τον δεύτερο πιο σπουδαίο υδροβιότοπο στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ηλείας μετά το οικοσύστημα του Εθνικού Πάρκου υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για την ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ, την τρίτη σε πληθυσμό πόλη της Μεσσηνίας, χτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του όρους Αιγάλεω όπου θα έχουμε και μικρή στάση - επίσκεψη. Αμέσως μετά θα γνωρίσουμε τη ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΗ (ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ), ένα μικρό χωριό στη δυτική πλαγιά του όρους Αιγάλεω, που φιλοξενεί τον ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ, ένα Βυζαντινό μνημείο του 11ου αιώνα, που η λαϊκή παράδοση το ονομάζει "ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ". Το μεσημέρι καταλήγουμε στη Μαραθούπολη ένα όμορφο ψαροχώρι με τη νήσο ΠΡΩΤΗ, να δεσπόζει σε πολύ μικρή απόσταση από τις ακτές του χωριού. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην ΚΟΥΡΟΥΤΑ, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό μια ακόμη συναρπαστική ημέρα με αξιόλογα τοπία ξεκινά. Η διαδρομή μας πανέμορφη, από το αυτοφυές δρυόδασος η "Δάσος των Κενταύρων" σύμφωνα με τη μυθολογία, μας οδηγεί στη ΛΑΜΠΕΙΑ η ΔΙΒΡΗ, ορεινό γραφικό χωριό της Αχαϊας, παλιό κεφαλοχώρι της ευρύτερης περιοχής, κοντά στα όρια με το νομό Αρκαδίας. Λίγο αργότερα καταλήγουμε στη ΒΥΤΙΝΑ, στάση και μέσω της Εθνικής οδού Τρίπολης - Κορίνθου, με ενδιάμεση στάση, καταλήγουμε το βράδυ στην Αθήνα.

 

  

 

Tιμοκατάλογος

 

 

σε Δίκλινο Επιβάρυνση Μονόκλινου
δωματίου
Τρίτο άτομο
έως 12 ετών
145€ + 40€ 125€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορές – περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διαμονή (2) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο AMALIAS 3*, στην περιοχή ΚΟΥΡΟΥΤΑ της ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ.
  • Ημιδιατροφή, 2 πρωινά & 2 δείπνα (Εορταστικό το δείπνο στις 24/12).
  • Αρχηγός - Συνοδός
  • Φ.Π.Α.
  • Φόρος διαμονής

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • Το δείπνο στις 24/12/21 θα είναι εορταστικό, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
  • Για κρατήσεις έως 27/11/2021 παρέχεται έκπτωση στη τιμή του δίκλινου 10€ ανά άτομο.